Κύκλωμα πλαστογραφίας πιστοποιητικών μεταφοράς

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν δύο οδηγοί βυτιοφόρων υγρών καυσίμων, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχων από το μικτό κλιμάκιο της διεύθυνσης μεταφορών της νομαρχίας Πειραιά, έφεραν πλαστό πιστοποιητικό οδηγού Adr (πιστοποιητικό μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων).

Το αρμόδιο για τον έλεγχο των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων στην περιοχή της νομαρχίας μικτό κλιμάκιο της διεύθυνσης μεταφορών, διαπίστωσε ότι και στις δύο περιπτώσεις το πιστοποιητικό adr του οδηγού δεν ήταν γνήσιο, καθώς έφερε παραποιημένες σφραγίδα και υπογραφή.

Μετά τα δύο αυτά κρούσματα που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες (στις 27/2/09 και στις 5/3/09) ο αριθμός των πλαστών πιστοποιητικών οδηγού Adr που οι ελεγκτές της νομαρχίας έχουν εντοπίσει το τελευταίο τρίμηνο ανέρχονται σε 4 στον αριθμό και οι υπεύθυνοι της διεύθυνσης μεταφορών της νομαρχίας εκτιμούν ότι πρόκειται περί οργανωμένου κυκλώματος, καθώς ο τρόπος γραφής και συμπλήρωσής τους, καθώς και η χρησιμοποιούμενη σφραγίδα υπογραφή είναι πανομοιότυπες.

Για τις υποθέσεις, η νομαρχία Πειραιά έχει ενημερώσει αρμοδίως την εισαγγελία και την ελληνική αστυνομία, ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι οι μεταφορές επικινδύνων εμπορευμάτων (πχ. καυσίμων) υπάγονται στη συμφωνία ADR και μπορούν να διενεργούνται μόνο με φορτηγά αυτοκίνητα που διαθέτουν ισχύον πιστοποιητικό ADR του οχήματος ενώ και ο οδηγός πρέπει να φέρει το αντίστοιχο πιστοποιητικό ADR οδηγού.

Τα δε μικτά κλιμάκια της διεύθυνσης μεταφορών της νομαρχίας είναι αρμόδια για τον έλεγχο όλων των φορτηγών οχημάτων που κυκλοφορούν στην περιοχή της νομαρχίας με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία και την προστασία του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη εκπομπή αερίων ρύπων.

Πέρσι, το μικτό κλιμάκιο της νομαρχίας διενήργησε συνολικά 45 ελέγχους σε οχήματα μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, χωρίς ωστόσο να εντοπιστούν κρούσματα πλαστογράφησης πιστοποιητικών. διαπιστώθηκαν όμως δύο συνολικά παραβάσεις, η μία αφορούσε μη ισχύον πιστοποιητικό Adr βυτιοφόρου οχήματος και για τον λόγο αυτό το όχημα ακινητοποιήθηκε και επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ και η άλλη έλλειψη της προβλεπόμενης σήμανσης σχετικά με τη μεταφορά επικίνδυνου εμπορεύματος σε βυτιοφόρο και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 200 ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας υπογράμμισε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα οργανωμένο κύκλωμα που έναντι αδράς αμοιβής πλαστογραφεί πιστοποιητικά μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων και τα χορηγεί σε κάθε ενδιαφερόμενο. «Η ενέργεια αυτή πέραν του ότι είναι παράνομη, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς η οδήγηση φορτηγών που φέρουν επικίνδυνο εμπόρευμα απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες του οδηγού» τόνισε και πρόσθεσε «ελπίζουμε με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ το κύκλωμα να εξαρθρωθεί, σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι έλεγχοί μας σε τέτοιου τύπου οχήματα θα γίνουν ακόμη πιο εντατικοί και εξειδικευμένοι».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!