ΚΕΠ Λάρισας: ρεκόρ εξυπηρέτησης 10.000 πολιτών

Ρεκόρ απόδοσης σημείωσε το ΚΕΠ της νμαρχίας Λάρισας,καθώς εξυπηρετήθηκαν και έλαβαν ή διόρθωσαν το ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ) πάνω από 10.000 πολίτες μέσα στους πέντε πρώτους μήνες εφαρμογής του μέτρου.

Πιο συγκεκριμένα από τον Μάιο, που ουσιαστικά ξεκίνησε η διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ στους πολίτες, μέχρι και σήμερα το ΚΕΠ της Νομαρχίας Λάρισας έχει εξυπηρετήσει περίπου 10.000 πολίτες του νομού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΕΠ της νμαρχίας Λάρισας είναι το μοναδικό στο νομό που αποδίδει ΑΜΚΑ τις καθημερινές από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ καθώς και το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Ο ΑΜΚΑ ουσιαστικά αντικαθιστά τον Αριθμό Μητρώου (ΑΜ) και από την 1η Οκτωβρίου έχει καταστεί υποχρεωτική η εφαρμογή του από τους ασφαλιστικούς φορείς.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το αν διαθέτουν ΑΜΚΑ από την ιστοσελίδα www.amka.gr, από τα ΚΕΠ και από τα γραφεία ΑΜΚΑ που λειτουργούν στα ασφαλιστικά ταμεία σε όλη τη χώρα.

Προκειμένου να αποκτήσουν ΑΜΚΑ οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται είτε στα ασφαλιστικά τους ταμεία είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόκτηση ΑΜΚΑ είναι :

1) Για τους Έλληνες Υπηκόους

-Το δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το δελτίο Ελληνικής Στρατιωτικής Ταυτότητας
-Για ανήλικα άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα, απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από τον γονέα ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του.
Υπενθυμίζεται ότι για τα παιδιά που συμπληρώνουν το 12ο έτος της ηλικίας τους είναι υποχρεωτική η έκδοση δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

2) Για ξένους Υπηκόους

-Το δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ομογενούς ή δελτίο ταυτότητας αντίστοιχο της ελληνικής αστυνομικής ή διαβατήριο
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, επίσημα μεταφρασμένο στα ελληνικά, όταν δεν υπάρχει δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή τα έγγραφα αυτά δεν περιέχουν τα ζητούμενα για την απογραφή στοιχεία
-Για ανήλικα άτομα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα απαιτείται ληξιαρχική πράξη γέννησης

3)Σε περίπτωση απόκτησης του ΑΜΚΑ μέσω εκπροσώπου απαιτούνται πέραν των προαναφερομένων δικαιολογητικών:

-Ταυτότητα ή διαβατήριο του εκπροσώπου
– ΑΜΚΑ του εκπροσώπου
-Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/ 1986 ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο
Μετά την απόκτηση του ΑΜΚΑ κάθε πολίτης λαμβάνει, με ταχυδρομική αποστολή στο σπίτι του από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τη δική του Κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ουσιαστικά ο ΑΜΚΑ είναι η ταυτότητα εργασίας και ασφάλισης κάθε εργαζόμενου, συνταξιούχου και προστατευόμενου μέλους της οικογένειάς τους στο ελληνικό κράτος.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]