Κ. Μακεδονία: Το ΕΚΔΔΑ εκπαιδεύει τους υπαλλήλους στις... επενδύσεις - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Κ. Μακεδονία: Το ΕΚΔΔΑ εκπαιδεύει τους υπαλλήλους στις… επενδύσεις

Σεμινάριο κατάρτισης των υπαλλήλους που θα στελεχώσουν τα γραφεία υποδοχής επενδυτών στις εφτά περιφερειακές ενότητες της θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά δράσεων – κατάρτισης συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΔΔΑ και της ΠΚΜ, που συμφωνήθηκε σήμερα, με στόχο την ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα επιμόρφωσης και κατάρτισης.

Η συμφωνία έγινε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνάντησης του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας Τζελίνας Μακραντωνάκη, με τον πρόεδρο του φορέα Παύλο Πέζαρο, τη γενική γραμματέας του ΕΚΔΔΑ Άννα Αναγνωστοπούλου, τη διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ Φανή Κομσέλη, τον υπεύθυνο Εκπαιδευτικού-Ερευνητικού Έργου στο ΠΙΝΕΠΘ του ΕΚΔΔΑ Μερκούριο Μαργαριτόπουλο και τη γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της ΠΚΜ Καλλιόπη Μπαλλά.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε τη βούλησή του για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΠΚΜ προς όφελος των πολιτών, προκειμένου να λειτουργούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, μειώνοντας τη γραφειοκρατία. «Η βούλησή μου στη νέα σελίδα που ανοίγουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι να προωθήσουμε τις νέες τεχνολογίας έμπρακτα και όχι στα λόγια. Για να υλοποιήσουμε το νέο μοντέλο διοίκησης πρέπει να αναβαθμίσουμε τις λειτουργίες της Περιφέρειάς μας. Σας καλώ να συνεργαστούμε, ώστε να κάνουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρότυπο λειτουργίας σε όλη την Ελλάδα. Αν κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, θα αποτελέσουμε σημείο αναφοράς και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες», δήλωσε και έκανε ξεχωριστή αναφορά στη δημιουργία της πρωτοπόρας αντιπεριφέρειας Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας –την πρώτη του είδους στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη για τη βούλησή του να αναπτύξουν οι δύο φορείς διαύλους συνεργασίας σε θέματα επιμόρφωσης, κατάρτισης και τεχνογνωσίας, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν στα ευρωπαϊκά προγράμματα, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την εξωστρέφεια των δημοσίων υπηρεσιών.

Ο Π. Πέζαρος μίλησε για τις δυνατότητες σχεδιασμού προγραμμάτων κατάρτισης, που θα αφορούν τομεακές δραστηριότητες αιχμής, ενώ δήλωσε ότι «το ΕΚΔΔΑ είναι από τους ελάχιστους φορείς του Δημοσίου που μπορεί να γίνει εξαγωγέας τεχνογνωσίας». Επίσης, αναφέρθηκε στον επιτελικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη στα Βαλκάνια σε θέματα επιμόρφωσης στη Δημόσια Διοίκηση. Τέλος, η γενική γραμματέας του ΕΚΔΔΑ παρουσίασε αναλυτικά την υψηλή τεχνογνωσία του Κέντρου σε θέματα διαχείρισης, ανάδειξης και αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς το ΕΚΔΔΑ αποτελεί «τον πλέον ψηφιοποιημένο οργανισμό στη Δημόσια Διοίκηση».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!