Κεντρική Μακεδονία: «Αθηνά» με κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια

«Tο περιεχόμενο του σχεδίου “Αθηνά” πλήττει την τοπική κοινωνία». Αυτό σημείωσε Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Σοφία Μαυρίδου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην ΠΕ Πιερίες για θέματα της αρμοδιότητάς της. Όπως είπε, τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ζητήσει την εφαρμογή ευρύτερων κριτηρίων που θα είναι τόσο ακαδημαϊκά, όσο και κοινωνικά και αναπτυξιακά σε σχέση με το παρόν και το μέλλον των περιοχών που φιλοξενούν ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη σύσκεψη, μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Ζωγράφου και Γιάννης Ανδρίτσος, η διευθύντρια Αρχαιολογικής και Βυζαντινής Εφορείας Αγγελική Κωταρρίδη, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από την εκπαιδευτική κοινότητα, και ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, ο οποίος έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της διατήρησης του Πανεπιστημιακού Τμήματος στο δήμο του.

Στις 20 Φεβρουαρίου πρόκειται να γίνουν οι προγραμματικές ανακοινώσεις και η παρουσίαση των στόχων της Περιφέρειας για την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό η Σοφία Μαυρίδου ζήτησε την υποβολή προτάσεων από όλους τους τοπικούς φορείς ώστε η διαμόρφωση των στόχων να είναι όσο γίνεται περισσότερο τεκμηριωμένη και ρεαλιστική, συμπεριλαμβάνονταν τις ανάγκες και ειδικές απαιτήσεις της κάθε περιοχής και φορέων. Το κεντρικό μήνυμα αυτής της προσπάθειας συμπυκνώνεται στην πρόταση «γνωρίζουμε τον τόπο μας».

 

Διαβάστε επίσης:
Περιφερειάρχες: Στο… απόσπασμα η «Αθηνά»

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΜΑΥΡΙΔΟΥ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!