Καχριμάνης: Επικαιροποίηση περιφερειακού σχεδιασμού για τα σκουπίδια Ηπείρου - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

Καχριμάνης: Επικαιροποίηση περιφερειακού σχεδιασμού για τα σκουπίδια Ηπείρου

Στην επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Ηπείρου προχωρά η περιφέρεια, σύμφωνα και με δηλώσεις του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, ύστερα από ευρεία σύσκεψη, χθες, με τη συμμετοχή των δημάρχων αντιδημάρχων από τις Π.Ε. Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και των προέδρων των ΦοΔΣΑ της Ηπείρου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τη διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Κορύτιανης (σ.σ.: έγινε κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης και σχετικού αιτήματος του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα ζητήματα δημόσιας υγείας που προκύπτουν για τους κατοίκους των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών).

«Από πλευράς μας έχει αρχίσει η επικαιροποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού σχετικά με τους ΦοΔΣΑ. Ήδη τις τελευταίες ημέρες προχωρήσαμε στη δημοπρασία και των τελευταίων ΧΑΔΑ, που προήλθε με τη συνεργασία δήμων της Ηπείρου. Θεωρώ ότι σε αυτά τα θέματα, παρά το ότι δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, μέσω προγραμματικής σύμβασης, μπορούμε να βοηθήσουμε την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, καθόσον οι ΦοΔΣΑ δεν έχουν το προσωπικό που πρέπει για να λύσουν αυτά τα θέματα», είπε ο περιφερειάρχης.

Αναφορικά με τη σύσκεψη, όπως δήλωσε μετά το πέρας της, έγινε προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν, ενώ αποφασίστηκε για δέκα μέρες τα απορρίμματα να μεταφερθούν στον πλησιέστερο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, και παράλληλα να εξεταστεί μονιμότερη λύση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης ανακοίνωσε ότι από τις 17 Μαΐου 2012 έχει αναλάβει το έργο της η επιστημονική επιτροπή που ορίστηκε με απόφασή του, για την εξέταση των προβλημάτων και των ατελειών που αντιμετωπίζουν όλοι οι ΧΥΤΑ. «Εμείς θα τους στηρίξουμε ώστε να μην υπάρχει κανέναν πρόβλημα λειτουργίας στους ΧΥΤΑ, ύστερα από σχετικό αίτημα του αντίστοιχου ΦοΔΣΑ και υπογραφή σύμβασης», τόνισε και κατέληξε: «Για εμάς, η λειτουργία των ΧΥΤΑ και του εργοστασίου ανακύκλωσης είναι θέμα πολιτισμού, είναι θέμα δημόσιας υγείας, είναι θέμα που προάγει την ανάπτυξη, και θα είμαστε αρωγοί και συνεργάτες με την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!