Καχριμάνης: Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν υπογράφω διαπιστωτικές πράξεις

Με τη δήλωσή του πως αναλαμβάνει από μόνος του την ευθύνη και δεν θα υπογράψει καμία απόφαση απόλυσης ή διαθεσιμότητας, εκτός περιπτώσεων που αυτό ζητηθεί από υπαλλήλους, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης επικύρωσε ουσιαστικά την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου του τάχθηκε κατά του μέτρου τις διαθεσιμότητας.

Μάλιστα, το ψήφισμά του, δηλώνει αλληλέγγυο στους αγώνες των προς απόλυση υπάλληλων και θα συμπαρασταθεί πολιτικά και νομικά στους αγώνες τους. Το ΠΕΣΥ δεν έκανε αποδεκτή κατά πλειοψηφία την πρόταση του περιφερειακού συμβούλου κ. Παπαδημητρίου για διήμερο κλείσιμο της περιφέρειας, με την οποία συμφώνησαν μόνο οι παρατάξεις της μειοψηφίας.

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΣΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των Περιφερειών μέσω των απολύσεων (ΔΕ ΙΔΑΧ) και δεν δέχεται καμία απόλυση- διάθεση καθόσον υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρεί ότι δεν αποτελεί λύση η αποψίλωση των αιρετών Περιφερειών από το χρήσιμο και αναντικατάστατο προσωπικό και η πλήρης υποβάθμισή τους.

Αντίθετα, λύση αποτελεί ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός παραγωγικού κράτους και μιας αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης, η οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πολίτη.

Ο νόμος 4093/2012 και οι οριζόντιες περικοπές αποτελούν καίριο πλήγμα στη καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών, απαξιώνοντας πλήρως το θεσμό της αιρετής αυτοδιοίκησης.

Με την εφαρμογή του «ακρωτηριάζεται» ένα ζωτικό τμήμα της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με τη διαθεσιμότητα και την άμεση – προδιαγεγραμμένη απόλυση.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο επισημαίνει ότι οι Περιφέρειες έχουν ήδη εισφέρει στη δημοσιονομική εξυγίανση, με μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 40%, ενώ έχουν ήδη υποστεί μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΠ) τη διετία 2011-2012 κατά 60%.

Με τα νέα μέτρα οι Περιφέρειες καταδικάζονται σε αναποτελεσματικότητα και πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης του πολίτη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, δηλώνει αλληλέγγυο στους αγώνες των προς απόλυση υπάλληλων και θα συμπαρασταθεί πολιτικά και νομικά στους αγώνες τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει τον Περιφερειάρχη για να μην υπογράψει καμία απόφαση απόλυσης ή διαθεσιμότητας υπαλλήλου και με κάθε τρόπο τους υπηρεσιακούς παράγοντες που είναι επιφορτισμένοι από το Νόμο σχετικά με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!