Κατσιφάρας: Ζητεί συνάντηση με Σάλλα για την «Αχαΐα Κλάους»

Την αναστολή κάθε ενέργειας που θα συνέτεινε ν’ απομακρυνθούν από την «Αχαΐα Κλάους» οι ιστορικοί θησαυροί της οινοβιομηχανίας ζήτησε από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας εστιάζει στην ιδιαιτερότητα της «Αχαΐα Κλάους» και ζητεί άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς.

Στη επιστολή που έστειλε σήμερα στον κ. Σάλλα ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει: «Η οινοβιομηχανία της «Αχαΐα Κλάους», όπως καλά γνωρίζετε, είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορικής και πολιτιστικής παράδοσης της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Επί ενάμισι αιώνα η «Αχαΐα Κλάους» αποτελεί εμβληματικό στοιχείο για την Αχαΐα και παράλληλα σημαντικό πόλο έλξης των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις που σημειώνονται είναι φυσικό να προξενούν σε όλους μας ανησυχία. Η προοπτική απομάκρυνσης από τον λόφο του Κλάους των παλαιών χειροποίητων βαρελιών και του συνόλου του ιστορικού αρχείου της επιχείρησης είναι αδιανόητη για την ιστορική μνήμη της πόλης και είμαι βέβαιος ότι η άποψη αυτή σας βρίσκει σύμφωνο.

Η επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της, για την οποία όλοι καταβάλλουμε προσπάθειες, ειδικά στους δύσκολους σημερινούς καιρούς, ως μέσο διεξόδου από την κρίση και ως μονόδρομο για την τόνωση της απασχόλησης, δεν μπορεί να υπερισχύει της Ιστορίας και της παράδοσης μας. Η «Αχαΐα Κλάους», πέρα από επιχειρηματικές συμφωνίες ή διαφωνίες, είναι ένας τόπος συνδεδεμένος με την διαδρομή της Πάτρας για πάνω από 160 χρόνια. Άλλωστε, όπως είχαμε την ευκαιρία, πριν από έναν χρόνο, από κοντά να συζητήσουμε μαζί σας σε συνάντηση μας στο Μεσολόγγι, επιδίωξη είναι η περαιτέρω ενίσχυση της φυσιογνωμίας του χώρου και όχι η αποψίλωση του που θα ζημιώσει δραστικά την περιοχή.

Είμαι, συνεπώς, πεπεισμένος ότι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία πρόσφατα ενσωμάτωσε τον σημαντικότερο τραπεζικό πυλώνα στήριξης της αγροτικής μας οικονομίας, δεν θα συνηγορήσει ώστε τα βαρέλια, το αρχείο, τα κειμήλια της «Αχαΐα Κλάους» να απομακρυνθούν από τον φυσικό τους χώρο. Είμαι, επίσης, βέβαιος ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα βάλει την σφραγίδα της στην ακύρωση ενός σημαντικού κομματιού της τοπικής μας Ιστορίας».

Και η επιστολή του Περιφερειάρχη καταλήγει ως εξής: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν πρόκειται επ’ ουδενί να επιτρέψει μια εξέλιξη που θα ισοδυναμούσε με «έξωση» του ιστορικού θησαυρού της «Αχαΐα Κλάους». Στο πλαίσιο αυτό σας ζητώ να κατανοήσετε την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης, αναστέλλοντας κάθε ενέργεια που θα συνέτεινε στην αποδιάρθρωση της ιστορικής φυσιογνωμίας του χώρου και παράλληλα θεωρώ απολύτως αναγκαία, άμεσα, μια συνάντηση μαζί σας, ώστε από κοντά να ακούσετε τις απόψεις των φορέων της πόλης και της περιοχής».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!