Καταγγελία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής: Η παράταξη Δούρου «χαϊδεύει» τους φασίστες της ΧΑ

Την παράταξη της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου που, όπως τονίζει, συνεχίζει να δείχνει ανοχή απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα της ΧΑ καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή. Αφορμή, τα επεισόδια στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη που προκάλεσαν χειροκροτητές της ΧΑ και «η στάση των περιφερειακών συμβούλων της Δύναμης Ζωής και ιδιαίτερα του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου απέναντι στη Χ.Α., οι οποίοι αν ως τώρα ανέχονταν την παρουσία της και τις φασιστικές κραυγές της, προχθές ξεπέρασαν κάθε όριο κλείνοντας τα μάτια στους τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς που γίνονταν μπροστά τους».

«Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζεται η ανοχή που δείχνει η παράταξη της Δούρου στο φασιστικό μόρφωμα: τους έχει παραχωρήσει γραφεία μέσα στην Περιφέρεια Αττικής (που κανείς δεν γνωρίζει για τι είδους «επιχειρήσεις» τα χρησιμοποιούν), ανέχεται να ακούγεται ανενόχλητος ο ρατσιστικός λόγος και οι φασιστικές κραυγές από το βήμα του συμβουλίου. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η στάση του Προεδρείου του ΠεΣυ, και ιδιαίτερα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κου Σχινά, ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα όταν η περιφερειακή σύμβουλος Δ. Κουτσούμπα του κατήγγειλε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής απειλούν ανοιχτά τους φοιτητές που παρακολουθούν την συνεδρίαση και φέρουν αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συμπλοκή. Η καταγγελία έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα αργότερα οι αποθρασυμένοι φασίστες να χτυπήσουν τον δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση!», τονίζει χαρακτηριστικά η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Παράλληλα καταγγέλλει την παράταξη της ΝΔ αλλά και τον Θ. Τζήμερο τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς μαζί τους (σ.σ. μέλη της ΧΑ) δεν αποχώρησε και το ρατσιστικό μίσος, αφού οι τοποθετήσεις της παράταξης της ΝΔ («έγινε η χώρα κέντρο διερχομένων», «δεν χωράνε στην αυλή μας» και άλλα τέτοια), αλλά και του νεοφιλελεύθερου φασίστα Τζήμερου, αντιπροσώπευσαν επάξια τον φασισμό στο υπόλοιπο της συζήτησης!»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική είναι το εξής:

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 10/3, με θέμα συζήτησης το προσφυγικό, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν αρκέστηκαν να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, αλλά θέλησαν να στήσουν οργανωμένο επεισόδιο.

Πανικόβλητοι από τη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού, ο οποίος με ποικίλους τρόπους εκφράζει την αλληλεγγύη του στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, και απομονώνει τις ρατσιστικές και φασιστικές κραυγές, η τελευταία τους καταφυγή είναι να το παίζουν «νταήδες». Αυτό ακριβώς επιχείρησαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με την παρουσία οργανωμένης ομάδας 30 φασιστών με κράνη και γάντια με μεταλλικά στοιχεία, που συνόδευαν τον Παναγιώταρο, έβριζαν και τραμπούκιζαν καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Μεταξύ αυτών και ο περιφερειακός σύμβουλος της ΧΑ στη Στερεά Ελλάδα Α. Γκλέτσος.

Αποκορύφωμα του τραμπουκισμού όταν έκλεισαν την πόρτα (!) για να μην επιτρέψουν την αποχώρηση της περιφερειακής συμβούλου με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική Δ. Κουτσούμπα, φοιτητών των ΕΑΑΚ και άλλων συμβούλων και πολιτών από την αίθουσα την ώρα της ομιλίας του Η. Παναγιώταρου (θυμίζουμε ότι η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή έχει πάγια θέση ότι το ρατσιστικό μίσος της ΧΑ πρέπει να ακούγεται μόνο σε άδεια έδρανα, και έχει δηλώσει εξαρχής ότι θα αποχωρεί από την αίθουσα όταν οι φασίστες είναι στο βήμα), αλλά και την επίθεση και τον τραυματισμό δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη.

Πήραν όμως την απάντηση που άρμοζε, τόσο μέσα όσο και έξω από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όταν είδαν ότι δεν φοβίζουν κανέναν, και αφού διακόπηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποχώρησαν μαζί με τον αρχηγό τους Η. Παναγιώταρο. Δυστυχώς μαζί τους δεν αποχώρησε και το ρατσιστικό μίσος, αφού οι τοποθετήσεις της παράταξης της ΝΔ («έγινε η χώρα κέντρο διερχομένων», «δεν χωράνε στην αυλή μας» και άλλα τέτοια), αλλά και του νεοφιλελεύθερου φασίστα Τζήμερου, αντιπροσώπευσαν επάξια τον φασισμό στο υπόλοιπο της συζήτησης!

Είναι προφανές ότι οι Χρυσαυγίτες ήρθαν για να στήσουν επεισόδιο και να βρουν ευκαιρία να «παίξουν» στα ΜΜΕ. Είναι προφανές ότι επιδίωκαν τον εκφοβισμό, αλλά και την ύπουλη επίθεση (με βρισιές, κλωτσιές και απειλές) με σκοπό και να προκαλέσουν επεισόδια και να παρουσιαστούν μετά ως… «θύματα»! Είναι προφανές ότι πρόκειται για αμετανόητους δολοφόνους, που αν δεν αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα σε κάθε επίπεδο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την εγκληματική τους δράση.

Οι επίδοξοι δολοφόνοι του Δ. Κουσουρή, οι δολοφόνοι του Σ. Λουκμάν, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι μαχαιροβγάλτες και οι μαφίες, δεν μπορεί να κυκλοφορούν ανενόχλητοι ως «νόμιμο» κοινοβουλευτικό κόμμα ή ως «νόμιμη» περιφερειακή παράταξη.

Αλγεινή εντύπωση όμως προκάλεσε η στάση των περιφερειακών συμβούλων της Δύναμης Ζωής και ιδιαίτερα του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου απέναντι στη Χ.Α., οι οποίοι αν ως τώρα ανέχονταν την παρουσία της και τις φασιστικές κραυγές της, προχθές ξεπέρασαν κάθε όριο κλείνοντας τα μάτια στους τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς που γίνονταν μπροστά τους.

Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζεται η ανοχή που δείχνει η παράταξη της Δούρου στο φασιστικό μόρφωμα: τους έχει παραχωρήσει γραφεία μέσα στην Περιφέρεια Αττικής (που κανείς δεν γνωρίζει για τι είδους «επιχειρήσεις» τα χρησιμοποιούν), ανέχεται να ακούγεται ανενόχλητος ο ρατσιστικός λόγος και οι φασιστικές κραυγές από το βήμα του συμβουλίου. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η στάση του Προεδρείου του ΠεΣυ, και ιδιαίτερα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κου Σχινά, ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα όταν η περιφερειακή σύμβουλος Δ. Κουτσούμπα του κατήγγειλε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής απειλούν ανοιχτά τους φοιτητές που παρακολουθούν την συνεδρίαση και φέρουν αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συμπλοκή. Η καταγγελία έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα αργότερα οι αποθρασυμένοι φασίστες να χτυπήσουν τον δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση!

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό, εκφράζουμε τη διεθνιστική-ταξική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Εχθρός μας είναι ο πόλεμος και ο ιμπεριαλισμός, παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που προκαλούν τον ξεριζωμό και υπερασπίζουμε τους πρόσφυγες και τα δικαιώματά τους. Απέναντι σε θεσμικούς και μη φασίστες, απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο, η θέση μας και η στάση μας είναι δεδομένη και καθημερινή.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΟΥΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!