Καταγγελία ΣΥΠΑ: Η Περ. Αττικής απέλυσε συμβασιούχους πριν λήξει η σύμβαση

Στην απόλυση τεσσάρων συμβασιούχων-παρατασιούχων στην καθαριότητα, απέλυσε σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, στην Περιφέρεια στον ίδιο τομέα υπάρχουν 50 κενές οργανικές θέσεις.

Η ανακοίνωση του ΣΥΠΑ:

Τρία χρόνια τώρα η Περιφερειακή Αρχή Αττικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ δεν έκανε καμιά πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας των κτηρίων της Περιφέρειας, των Άλσων, των διαβάσεων και των νησίδων των δρόμων.

Συμβάσεις και εργολαβίες εναλάσσονται με βρώμα, κακοπληρωσιά και ομηρία των εργαζομένων.

Την ίδια στάση επέδειξε και με τους λεγόμενους παρατασιούχους συναδέλφους, που τώρα αποφάσισε να τους απολύσει!!!

Λες και δεν τους χρειάζεται, λες και δεν έχει τεράστια κενά στον τομέα της καθαριότητας!!!

Ενώ μόνο για την καθαριότητα των εσωτερικών χώρων έχει πάνω από 50 κενές οργανικές θέσεις, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής απόλυσε 4 συμβασιούχους – παρατασιούχους συναδέλφους μας. Μάλιστα με αρνητική ψήφο της Περιφερειάρχη (πρόεδρος του ΠΤΑΑ), γιατί προφανώς άφησε τους άλλους… να λερώσουν τα «κόκκινα γάντια» των αγωνιζόμενων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών…

Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, παρουσία των απολυμένων συναδέλφων μας, η Διοίκηση επικαλέστηκε τη νομιμότητα και δικαιολόγησε την Διοίκηση του ΠΤΑΑ που πήρε αυτή την απόφαση με το επιχείρημα ότι εάν δεν τους απέλυε πριν τη λήξη της σύμβασης, υπήρχε κίνδυνος να γίνει καταλογισμός των ποσών της μισθοδοσίας τους. Ερμηνεύουν στενά και αντεργατικά την ισχύουσα νομοθεσία και επιλέγουν να καταγγείλουν συμβάσεις εν ισχύ, χωρίς να υφίσταται σοβαρός λόγος(οι συνάδελφοι εκτελούν επαρκώς τα καθήκοντα τους). Αντί να απαιτήσουν ρύθμιση – μονιμοποίησης για τους «παρατασιούχους» συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα στις Περιφέρειες της χώρας, τους απολύουν. Μάλιστα, η κυβέρνησή τους, απέρριψε και σχετική τροπολογία που κατατέθηκε σε τρέχον Νομοσχέδιο…

Την ίδια ώρα που απολύει τους συμβασιούχους συναδέλφους στη καθαριότητα βγάζει Απόφαση και φορτώνει επιπρόσθετα χιλιάδες τετραγωνικά σε συναδέλφισσες καθαρίστριες. Έτσι απλά !!!

Φτάνει πια. Αντιμετωπίστε τους εργαζόμενους σαν εργαζόμενους. Δεν είναι ούτε αναλώσιμοι, ούτε όμηροι.

Απαιτούμε :

  • Ανάκληση της απόφασης του ΠΤΑΑ για απολύσεις.
  • Ανάκληση της 195308/27-9-2017 απόφασης ανάθεσης της καθαριότητας.
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων «παρατασιούχων» συναδέλφων, που εργάζονται στην καθαριότητα των κτηρίων της Περιφέρειας.
  • Μόνιμους διορισμούς.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΠΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!