Καταληψίες Κρήτης: Κάλεσμα συμμετοχής προς πολίτες, προειδοποίηση σε βουλευτές

Κάλεσμα στους πολίτες για στήριξη απεύθυναν οι φορείς,μεταξύ των οποίων η ΠΟΕ-ΟΤΑ και το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, που προχώρησαν σε κατάληψη των κτηρίων του δημαρχείου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης (η οποία και δηλώνει συμπαραστάτης στις κινητοποιήσεις τους). Σήμερα, στις 10 το πρωί, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, εργαζόμενοι και φορείς της Κρήτης πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

«Η κατάληψη συνεχίζεται και αποτελεί κέντρο αγώνα και δράσης για να ανατρέψουμε τα μνημόνια, τις Τρόικες και να ανοίξουμε ένα δρόμο προς την ελπίδα, για να εκφράσουμε έμπρακτα την αντίθεση της κοινωνίας στις καταστροφικές πολιτικές και τα μέτρα που οι εντολοδόχοι κυβερνητικοί εταίροι θέλουν, με πραξικοπηματικό τρόπο και διαδικασίες fast track, να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων», σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση για συμμετοχή στις καταλήψεις οι φορείς.

Παράλληλα, απευθύνουν ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του νομού, καλώντας τους «να μη βουτήξουν τα χέρια τους στο αίμα», να μην ψηφίσουν τα μέτρα σήμερα, να μην ψηφίσουν «μια ακόμη δόση βαρβαρότητας».

«Ο ισχυρισμός της κομματικής πειθαρχίας ή και της άγνοιας δεν μπορούν πλέον να πείσουν κανέναν. Αν δεν προλαβαίνετε να μελετήσετε το «ένα άρθρο των 800 σελίδων», εντός δύο ημερών, αρνηθείτε να συμμετάσχετε στο νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς! Ο κάθε βουλευτής υποχρεούται να υπακούει στο λαό και στο σύνταγμα, σε κάθε άλλη περίπτωση κρίνεται από όλους εμάς που εκφράζουμε την κοινωνία του Ηρακλείου ως ανεπιθύμητος. Πείτε επιτέλους το ΟΧΙ που απαιτεί ο λαός που σας επέλεξε να τον εκπροσωπήσετε στο ελληνικό κοινοβούλιο!», σημειώνουν στην ανοιχτή επιστολή τους προς τους βουλευτές.

Το συντονιστικό των φορέων νομού Ηρακλείου
ΦΟΡΕΙΣ που ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΔΕΔΥ
ΟΕΒΕΝΗ
ΟΑΣΝΗ
ΣΕΚΝΗ
ΤΕΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ «ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ
Και άλλες συλλογικότητες της πόλης και του νομού.

 

Το δελτίο Τύπου-κάλεσμα
για στήριξη της κατάληψης
«Μεγάλη, μαζική συμμετοχή του Ηρακλειώτικου λαού στο σημερινό (σ.σ.: χθεσινό) συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι φορείς του νομού. Μετά το τέλος της μεγαλειώδους πορείας οι φορείς και πολίτες προχωρήσαμε σε κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δημαρχείου  Ηρακλείου (ΠΟΕ-ΟΤΑ) για να εκφράσουμε έμπρακτα την αντίθεση της κοινωνίας στις καταστροφικές πολιτικές και τα μέτρα που οι εντολοδόχοι κυβερνητικοί εταίροι θέλουν, με πραξικοπηματικό τρόπο και διαδικασίες fast track, να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η κατάληψη συνεχίζεται και αποτελεί κέντρο αγώνα και δράσης για  να ανατρέψουμε τα μνημόνια, τις Τρόικες και να ανοίξουμε ένα δρόμο προς την ελπίδα.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου να αγκαλιάσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να συμμετέχουν μαζικά στην κατάληψη της περιφέρειας. Απόψε η κατάληψη θα πλαισιωθεί με διάφορες δράσεις (μηχανοκίνητη πορεία 5:00 μ.μ., μουσική, τραγούδι, κ.λπ.)

Αύριο Τετάρτη, στην πλ. Ελευθερίας: στις 10:00πμ συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία και στις 5:00μμ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ συλλαλητήριο.

Αγωνιζόμαστε, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα
Όχι στη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού
Όχι στην εγκατάλειψη των κοινωνικών παροχών
Όχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας
Όχι στην παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας

για να μη ζήσουμε σαν δούλοι

Ο σημερινός αγώνας δεν είναι μια απλή κινητοποίηση. Είναι αγώνας διαρκείας ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Καλούμε τους μουσικούς να συμβάλουν με τη μουσική τους.

 

Η ανοιχτή επιστολή των φορέων
και πολιτών προς του βουλευτές του νομού
Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών,  επιστημονικών και συλλογικών φορέων του νομού Ηρακλείου, σας μεταφέρουμε το ηχηρό, αποφασιστικό, δυναμικό μήνυμα της Ηρακλειώτικης κοινωνίας από την υπό κατάληψη Περιφέρεια Κρήτης:

Είναι ώρα ευθύνης  και οφείλετε  να αναλάβετε το μερίδιο  που σας αναλογεί.

Τα μέτρα που καλείστε να υπερψηφίσετε αποτελούν το τελειωτικό χτύπημα σ’ ένα λαό που βιαίως φτωχοποιείται τα 2,5 τελευταία χρόνια, επιταχύνουν το ξεπούλημα κάθε οικονομικής δυνατότητας και δυναμικής της πατρίδας μας, υποθηκεύουν την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας και αμφισβητούν ακόμα και το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης σε βασικά δημόσια αγαθά (νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα).

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2013-2016 και ο προϋπολογισμός του 2013 «στάζουν αίμα» ακρωτηριάζουν λαϊκά εισοδήματα και εργασιακά δικαιώματα, κατακρεουργούν κοινωνικές παροχές, κατεδαφίζουν τη δημόσια παιδεία και υγεία, χωρίς μάλιστα κανένα δημοσιονομικό όφελος.

Μην βουτήξετε τα χέρια σας στο αίμα ψηφίζοντας μια ακόμη δόση βαρβαρότητας!

Ο ισχυρισμός της κομματικής πειθαρχίας ή και της άγνοιας δεν μπορούν πλέον να πείσουν κανέναν. Αν δεν προλαβαίνετε να μελετήσετε το «ένα άρθρο των 800 σελίδων», εντός δύο ημερών, αρνηθείτε να συμμετάσχετε στο νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς!

Ο κάθε βουλευτής υποχρεούται να υπακούει στο λαό και στο σύνταγμα, σε κάθε άλλη περίπτωση κρίνεται από όλους εμάς που εκφράζουμε την κοινωνία του Ηρακλείου ως ανεπιθύμητος.

Πείτε επιτέλους το ΟΧΙ  που απαιτεί ο λαός που σας επέλεξε να τον εκπροσωπήσετε στο ελληνικό κοινοβούλιο!

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!