καταγγελίες-αγοραστού-για-την-αέρια-ρ-559581
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 05.03.2020 | 09:02

Καταγγελίες Αγοραστού για την αέρια ρύπανση: Τη χρησιμοποιούν για ευρωπαϊκά προγράμματα

Αποστάσεις απο την έρευνα που διενεργεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την αέρια ρύπανση στο Βόλο,κρατά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.Αναφερόμενος στα πρώτα συμπεράσματα που ανακοινώθηκαν, σύμφωνα με τα οποία μία στις τρεις ημέρες καταγράφονται υπερβάσεις μικροσωματιδίων στη πόλη του Βόλου,επεσήμανε πως κάποιοι, την αέρια ρύπανση τη χρησιμοποιούν για ευρωπαϊκά προγράμματα και για να παίρνουν χρήματα.

«Κάποιοι, την αέρια ρύπανση τη χρησιμοποιούν για ευρωπαϊκά προγράμματα, για να παίρνουν χρήματα δηλαδή» τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας πως και το Υπουργείο περιβάλλοντος και η Περιφέρεια, μετρούν την αέρια ρύπανση με πιστοποιημένες δομές και μηχανήματα.Ερωτώμενος, αν κατά την άποψή του δημιουργείται από πλευράς Πανεπιστημίου, ένα κλίμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως η πραγματικότητα είναι οι αριθμοί και οι μετρήσεις που γίνονται, ενώ πρόσθεσε:

«Λυπάμαι, λυπάμαι ειλικρινά για τους αγώνες που κάναμε ώστε να βγάλουμε το Πανεπιστήμιο μπροστά. Καλό είναι κάποτε, οι επιστημονικά υπεύθυνοι της έρευνας, να παρουσιάσουν και στην Περιφέρεια τη διαδικασία που ακολουθείται. Και δεδομένου ότι μιλάμε για επιστήμονες με γνωστή βαρύτητα, την οποία σεβόμαστε, ας τους ακούσουν κι ας αλλάξει η νομοθεσία. Γιατί όμως δεν ακούν εκείνοι που φτιάχνουν τους νόμους και οι οποίοι παίρνουν τα μέτρα; Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα;»Από εκεί και πέρα – συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός – η Θεσσαλία και δη, ο Βόλος εξελίσσεται σε πόλη πρότυπο στα μέτρα που λαμβάνονται για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει.«Πείτε μία πόλη σε όλο τον πλανήτη που δεν έχει ωριαίες υπερβάσεις σε κάποιες μετρήσεις! Ωστόσο, βάσει του ισχύοντος νόμου, οι ωριαίες υπερβάσεις δεν ενεργοποιούν το νόμο» τόνισε ο ίδιος.