Κάρπαθος: Έρχεται Φεστιβάλ Γαστρονομίας με πλούσιες εκδηλώσεις

Μια γιορτή γαστρονομίας με μαγειρικές επιδείξεις, παρουσίαση παρασκευής ντόπιων συνταγών αλλά και μαγειρική από μαμάδες και γιαγιάδες πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αρκάσα της Καρπάθου, απο τις 31 Μαΐου έως και τις 3 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ανάδειξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και τον Σύλλογο κυριών και δεσποινίδων Αρκάσα «Η Αγαία Σοφία».

Στη διάρκεια του, μαθητές σχολείων της Καρπάθου θα φυτέψουν στους λαχανόκηπους των σχολείων, στο πλαίσιο της δράσης Aegean Gardener, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για τους αγρότες, μαγειρικές επιδείξεις κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, στο τετραήμερο αυτό φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί μαγειρική επίδειξη απο πολιτιστικούς συλλόγους της Καρπάθου και παράλληλα επίδειξη των τοπικών προϊόντων του νησιού,παρουσίαση του Καρπάθικου πρωινού.

Το «καλάθι» θα περιλαμβάνει καρπάθικο ψιλοκούλουρο, καρπάθικο τυρί, παρασκευή καρπάθικου μπακλαβά- ξεροτήγανου, παρασκευή σισσαμόμελης αλλά και γλυκίσματα που σερβίρονται σε γάμους και βαφτίσεις όπως για παράδειγμα αλευρέα.

Ακόμη, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες της Αρκάσας θα μαγειρέψουν παραδοσιακές συνταγές στην παραλία του χωριού και λίγο αργότερα θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

Λίγο πριν τη λήξη του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί αναπαράσταση με τους συγγενείς εκείνων που αποτελούσαν το ηρωικό πλήρωμα της Καρπάθου, θα ακουστούν μαντινάδες και θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία στη θάλασσα.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!