Κάλεσμα μύησης στην Πελοπόννησο από τον Πέτρο Τατούλη στους Γάλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους – Πρώτη πτήση Παρίσι-Καλαμάτα

Κάλεσμα να μυηθούν στην Πελοπόννησο, στις ομορφιές, στην ιστορία και στη γαστρονομία της απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στους Γάλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους που αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας εγκαινιάζοντας την απευθείας αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Παρίσι, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής αρχής για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η σύνδεσή του με το Παρίσι σε τακτική βάση, και στάθηκε ιδιαίτερα στους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών, οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Αφού χαρακτήρισε την Πελοπόννησο ως «μεγάλο νησί στο κέντρο της Μεσογείου», ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά από νέες πρωτοβουλίες της Περιφερειακής αρχής το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα συνδεθεί με νέους προορισμούς πρωτευουσών Ευρωπαϊκών και Αραβικών χωρών.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σημασία της επίσκεψης των τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από τη Γαλλία, τους οποίους χαρακτήρισε «διαμορφωτές γνώμης για τουριστικούς προορισμούς» και ανακοίνωσε τη σύνδεση, από αρχές Ιουνίου, του αεροδρομίου της Καλαμάτας με το Λίβανο και τη Βυρηττό.

Παρόντες κατά την άφιξη της πρώτης πτήσης από το Παρίσι ήταν επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον τουρισμό στη Μεσσηνία κα Αντωνία Μπούζα.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ, ΓΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


Αφήστε μια απάντηση