kαιρός-έρχεται-καύσωνας-από-παρασκευή-639378
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 13.05.2020 | 09:36

Kαιρός: Έρχεται καύσωνας από Παρασκευή-Που θα “χτυπήσει” 40αρι

To πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα αναμένεται από την Παρασκευή, με θερμοκρασίας που ξεπεράσουν ακόμα και τους 40 βαθμούς κατά τόπους.

Τουλάχιστον ως την Δευτέρα αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με την κεντρική Ελλάδα, την νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, αλλά και τα Δωδεκάνησα από την Δευτέρα, να καταγράφουν θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών Κελσίου τουλάχιστον.

Από την Παρασκευή αναμένεται το πρώτο κύμα υψηλών θερμοκρασιών στην Πελοπόνησο και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς στην πόλη της Μεσσηνίας, ενώ το Σαββατοκύριακο οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα είναι 38 και 39 βαθμοί.

Στην Αττική το θερμόμετρο την Παρασκευή θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ για το σαββατοκύριακο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 40 βαθμοί.

Αντίθετα, στην Θεσσαλονίκη η μέγιστη θερμοκρασία το τριήμερο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα ανέβει και πάλι στα ύψη, με θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς.

Χαρακτηριστικά, η πρόβλεψη για την θερμοκρασία στο Αγρίνιο, δείχνει μέγιστη θερμοκρασία στους 41 βαθμούς την Κυριακή, ενώ το προηγούμενο διήμερο θα φτάσει τους 39 και 40 βαθμούς αντίστοιχα, η μέγιστη θερμοκρασία.

Στην Κρήτη και τον Αγιο Νικόλαο, το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο αναμένεται να δείξει 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ρόδο την Κυριακή θα ανέβει 41 βαθμούς Κελσίου.

Στην Λάρισα, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στο κέντρο της πόλης στους 39 βαθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο.