Καινοτόμες δραστηριότητες για το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου

«Επίκαιρα θέματα ήπιας καινοτομίας και η εφαρμογή τους στον τουριστικό χώρο», είναι το θέμα της ημερίδας, που διοργανώνει σήμερα στα Ιωάννινα, η Περιφέρεια Ηπείρου , η οποία φιλοδοξεί να καταστήσει την περιοχή τουριστικό προορισμό ,όλο τον χρόνο αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Η ημερίδα, στην οποία συμμετέχουν τουριστικοί φορείς, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες κι υπηρεσιακοί παράγοντες εντάσσεται στο έργο«Hidden»,το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο  το Ευρωπαϊκού  Διακρατικού Προγράμματος στον Μεσογειακό χώρο, «MED 2007-2013».

Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η βιώσιμη λειτουργία  τους, με τον συνδυασμό των παραδοσιακών τομέων, όπως η χειροτεχνία,  τα αγροτικά προϊόντα και τα τουριστικά αξιοθέατα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, αρμόδιος για θέματα τουριστικής ανάπτυξης, στην εισήγηση του παρουσίασε δύο πρωτοβουλίες με καινοτόμα χαρακτηριστικά. Η πρώτη, αφορά την προώθηση του σχεδίου για την καθιέρωση, «Ελληνικού Ηπειρωτικού Πρωινού», ώστε ο επισκέπτης να εκτιμήσει την γαστρονομική παράδοση της περιοχής. Η δεύτερη πρωτοβουλία, αφορά τη συνεργασία της Περιφέρειας, με τα υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού, καθώς και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», για την δημιουργία καινοτομικού τουριστικού προϊόντος με τίτλο: «Πολιτιστικές Διαδρομές με άξονα τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου».

Ξενοδόχοι που παρακολουθούν την ημερίδα, τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα Ιωάννινα πρέπει να αποκτήσουν ένα διεθνές αεροδρόμιο το οποίο θα έχει καθοριστικό ρόλο, για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ήπειρο. Για το θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης, Στράτος Ιωάννου, δήλωσε: «Τα Ιωάννινα, πρέπει να αποκτήσουν ένα σύγχρονο, διεθνές αεροδρόμιο. Αυτό, θα συμβάλει στην περαιτέρω Ανάπτυξη της Ηπείρου. Η Εγνατία Οδός και η κατασκευή της Ιονίας Οδού, αναδεικνύουν την περιοχή σε σταυροδρόμι οδικών μεταφορών. Όμως, χωρίς σύγχρονο αεροδρόμιο δεν γίνεται να υπάρξει ανάπτυξη, ειδικά για τον Τουρισμό», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ


Αφήστε μια απάντηση