Καινοτόμα διημερίδα στο Περτούλι για τους ορεινούς όγκους της Θεσσαλίας - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
7
Αύγουστος
Back

Καινοτόμα διημερίδα στο Περτούλι για τους ορεινούς όγκους της Θεσσαλίας

Σε έναν μαγικό τόπο ,όπως είναι το Περτούλι Τρικάλων και τα Περτουλιώτικα λιβάδια, το Σάββατο 6 και Κυριακή  7 Ιουνίου 2015, θα πραγματοποιηθεί  η πρώτη από τις τέσσερις διήμερες Στρογγυλές Τράπεζες, που σχεδιάζει να διοργανώσει το Δίκτυο των Εθελοντικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)  Θεσσαλίας ,μια σε κάθε Νομό της Θεσσαλίας , μέσα από τις οποίες θα αναδειχθούν όλες εκείνες οι πολιτικές που μπορούν να  οδηγήσουν τη χώρα όχι μόνο στην έξοδο από την κρίση, αλλά και στη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών ,ως απαίτηση των τοπικών κοινωνιών ,που μαστίζονται από την κρίση και την ανεργία .

Στόχος των διοργανωτών είναι  οι  δράσεις αυτές , να οδηγούν στη διαμόρφωση νέων πολιτικών ,που να απαντούν στα προβλήματα αυτά , οι οποίες ,μάλιστα ,θα είναι προσαρμοσμένες στη σύγχρονη τοπική πραγματικότητα, ενώ παράλληλα να δίνουν σε αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις νέες ιδέες και γνώσεις ,καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία με την αξιοποίηση εθνικών ή ευρωπαϊκών πόρων . Οι Διοργανωτές επιθυμούν τη δημιουργία συμπράξεων μεταξύ των Φορέων και ειδικών επιστημόνων , έτσι ώστε ,κατά τρόπο μεθοδικό και συντεταγμένο ,να διεκδικηθούν όλοι εκείνοι οι πόροι ,που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της υπαίθρου και την αύξηση της απασχόλησης στους ορεινούς όγκους.

Η πρώτη διοργάνωση θα γίνει στην Π.Ε. Τρικάλων και συγκεκριμένα στο Περτούλι Τρικάλων (Challet Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου)  , στις 6 και 7 Ιουνίου 2015  (Σαββατοκύριακο),  με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο για κάθε ενδιαφερόμενο ,με θέμα:

“Πολιτικές ανάπτυξης ορεινών όγκων -Οι απαντήσεις των τοπικών κοινωνιών στην κρίση  ”

Η Στρογγυλή Τράπεζα υλοποιείται στο Περτούλι μετά από εισήγηση του Μέλους του ΔΣ του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας και πρ. Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Περτουλίου ,αλλά και πρ. Προέδρου Επαγγελμ. Ορεινού Όγκου Περτουλίου κ. Ηλία Φιλοκώστα, όπως επίσης ,την ΜΚΟ “Πράσινη Κιβωτός ” -με έδρα τα Τρίκαλα και τη Δευτεροβάθμια ΜΚΟ “Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,ενώ προβλέπεται να υποστηριχθεί  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ,την Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Ανάπτυξης ,τον Δήμο Πύλης ,το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ,το ΤΕΙ Θεσσαλίας,τα Επιμελητήρια, την Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, πολλούς επαγγελματίες της περιοχής όπως  Ξενοδόχους , παραγωγούς , πολιτιστικούς Φορείς  κ.ά) και από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!