Καφύρας: Κακώς εξαιρέθηκε το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα από τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ

Αναφορά στην  χθεσινή  υπογραφή της χρηματοδοτικής σύμβασης, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)  και των υπουργείων, που χορηγεί 350 εκατ. ευρώ για τους αυτοκινητοδρόμους, έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, καθώς όπως επισημαίνει εξαιρείται  το τμήμα της Ολυμπίας οδού «Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα» διοτι αφορά  σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΕπ  μονο «τον κύριο άξονα μεταφορών της χώρας Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με τον Χ. Καφύρα, «η αναστολή συνέχισης των εργασιών της Ολύμπιας Οδού στο κομμάτι Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, είναι μια πολύ άσχημη εξέλιξη , δυστυχώς επιβεβαιώνει τους φόβους μας, που είχαμε εκφράσει στο παρελθόν και  μας  βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Σε αυτήν την εξέλιξη δυστυχώς συνέβαλαν και Ηλείοι πολιτικοί παράγοντες που έκαναν αποδεκτή, την κυβερνητική πρόταση για μεταφορά εκτέλεσης του έργου «Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα» στο νέο ΕΣΠΑ – ΣΕΣ 2014- 2020 και που μάλιστα πανηγύρισαν για αυτήν την εξέλιξη, παραβλέποντας ότι αυτή η εξέλιξη παραπέμπει στο ακαθόριστο μέλλον και στις ελληνικές καλένδες την πραγματοποίηση του.

 Η εξέλιξη αυτή «δικαιολογεί» την άρνηση να συναντήσουν τους φορείς της Ηλείας ,ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς καθώς και οι Υπουργοί Υποδομών Κ. Χατζηδάκης και Μιχ.  Χρυσοχοΐδης, γιατί προφανώς επρόκειτο για προειλημμένη απόφαση.

Θεωρώ ότι οι εκπρόσωποι μας στη Βουλή, επειδή η αλλαγή των συμβάσεων παραχώρησης θα περάσει από τη Βουλή, πρέπει να προχωρήσουν σε έργα και δράσεις και ενέργειες, ώστε να αποτρέψουν με την ψήφο τους  μια τέτοια αρνητική εξέλιξη για την Ηλεία.

Η ακύρωση της κατασκευής της  Ολυμπιας Οδού στο τμήμα  Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, σημαίνει αναπτυξιακή οπισθοδρόμηση, αποκλεισμός  και συγκοινωνιακή απομόνωση  της Ηλείας , απόλυτη οικονομική  οπισθοδρόμηση, ακύρωση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας και ουσιαστικά διάλυση και καταδίκη της Ηλείας.

Αυτήν την απόφαση δεν την δεχόμαστε, την θεωρούμε απόλυτα εχθρική ενέργεια προς την Ηλεία , αιτία πολέμου για όλους τους Ηλείους. 

Εμείς θα επιμείνουμε και θα παλέψουμε να ολοκληρωθεί όλο το έργο Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα δηλαδή  να περατωθεί το έργο της Ολυμπίας Οδού χωρίς μειώσεις στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του Εργου μέχρι την Τσακώνα.» 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΤΕΠ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΠΑΤΡΑ-ΤΣΑΚΩΝΑ-ΠΥΡΓΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!