Κ. Μακεδονία: Στο παρά πέντε, τρίτος υποψήφιος – ρυθμιστής

Ένα τρίτο πρόσωπο στην κούρσα της διαδοχής του έκπτωτου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, εμφανίστηκε μία ημέρα πριν από τη διαδικασία της εσωπαραταξιακής εκλογής: ο περιφερειακός σύμβουλος Θεοχάρης Αποστολίδης. Η προσπάθειά του, σύμφωνα και με τη δήλωση υποψηφιότητάς του είναι εμφανής: θέλει να παίξει διασώσει, όπως λέει την παράταξη, παίζοντας ουσιαστικά το ρόλο «ρυθμιστή» μεταξύ των δύο κυρίαρχων υποψήφιων, του Διονύση Ψωμιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Όπως επισημαίνει στη δήλωση υποψηφιότητάς του ο Θ. Αποστολίδης, αν και σε σύσκεψη της παράταξης «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία», κατέστησε σαφές ότι μεταξύ άλλων «θα πρέπει να παραμείνει ενιαία και αρραγής για προφανείς λόγους και για το εγγύς και για το απώτερο μέλλον», εντούτοις, «παίρνοντας αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποψηφιότητες, είμαι αναγκασμένος απέναντι στη συνείδηση μου να υποβάλω σήμερα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013, την υποψηφιότητα μου για τη θέση του περιφερειάρχη».

Η ΔΗΛΩΣΗ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ
τις 7 Δεκεμβρίου 2012, στη διάρκεια της σύσκεψης της ομάδας “Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία” σχετικά με την εκλογή νέου Περιφερειάρχη, μετά την απορριπτική απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη διάρκεια της τοποθέτησης μου είχα επισημάνει και τονίσει τα εξής:

Πρώτον, η Ομάδα θα πρέπει να παραμείνει ενιαία και αρραγής για προφανείς λόγους και για το εγγύς και για το απώτερο μέλλον.

Δεύτερον, κατέστησα σαφές ότι πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη θέση στην οποία βρίσκεται τώρα ο αιρετός Περιφερειάρχης (με σεβασμό πάντα στις σχετικές δικαστικές αποφάσεις) προτάσσοντας το ανθρώπινο στοιχείο και τη συνολική προσφορά του, επί σειρά ετών, στο χώρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τρίτον, για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών και στόχων, έθεσα εαυτόν στη διάθεση του εκλεκτορικού σώματος και υπογράμμισα ότι θα είμαι υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στις εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.

Τέταρτον, θέλοντας να βοηθήσω ειλικρινά στη λύση του σοβαρού προβλήματος που ανέκυψε, επέμενα πολύ στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης με βάση τους κανόνες του αυτοσεβασμού, της αλληλοκατανόησης, τις κοινές αυτοθυσίες, τη συνεργασία και τις αυτοπαραχωρήσεις εκατέρωθεν, για το καλό του συνόλου της παράταξης που είχε κερδίσει τις εκλογές του 2010.

Παίρνοντας αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποψηφιότητες, είμαι αναγκασμένος απέναντι στη συνείδηση μου να τηρήσω τη δέσμευση μου αυτή προς το αρμόδιο εκλεκτορικό σώμα και να υποβάλω σήμερα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013, την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Περιφερειάρχη.

Διαβάστε επίσης:
Ψωμιάδης: «Η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Διονύση»
Π. Κεντρικής Μακεδονίας: Yπέρ Τζιτζικώστα ο Τσαμασλής

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΔΟΧΗ, ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!