Κ. Μακεδονία: Λουκέτο στην περιφέρεια αύριο, δε στέλνει καμία λίστα

Σε κλείσιμο όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να προχωρήσει αύριο, με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε, το περιφερειακό συμβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις απολύσεις των εργαζομένων και την απαξίωση της Αυτοδιοίκησης με το «μνημόνιο 3». Με το ψήφισμά του, το ΠΕΣΥ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να στείλει καμία λίστα με ονόματα υπαλλήλων.

Στη συνεδρίαση, όπου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων υπαλλήλων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συμμετοχή εργαζομένων από όλες τις περιφερειακές ενότητες, συζητήθηκε μόνο το θέμα και οι αντιδράσεις για το Μεσοπρόθεσμο. Όλα τα υπόλοιπα θέματα του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου αναβλήθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση του σώματος, που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την ερχόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, στις 13.00.

 

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των περιφερειών μέσω των απολύσεων υπαλλήλων (ΔΕ ΙΔΑΧ).

Λύση δεν είναι η αποψίλωση των αιρετών Περιφερειών από το χρήσιμο και αναντικατάστατο προσωπικό, ούτε και η κατεδάφισή τους. Λύση είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός παραγωγικού κράτους και μιας αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης κοντά στον πολίτη.

Ο νόμος 4093 /2012 και οι οριζόντιες περικοπές του αποτελούν καίριο «πλήγμα» στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών.

Απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της αιρετής αυτοδιοίκησης.

«Ακρωτηριάζεται» ένα ακόμη ζωτικό κομμάτι της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, που έρχεται αντιμέτωπο με τη διαθεσιμότητα και την άμεση και προδιαγεγραμμένη απόλυση.

Επισημαίνουμε ότι οι Περιφέρειες έχουν ήδη εισφέρει στη δημοσιονομική εξυγίανση με μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 40%, ενώ έχει ήδη υποστεί μείωση η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΠ) κατά 60% για τη διετία 2011 – 2012.

Κατά συνέπεια οι Περιφέρειες καταδικάζονται σε αναποτελεσματικότητα και πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης του πολίτη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνει αλληλέγγυο στους αγώνες των προς απόλυση υπαλλήλων και αποφασίζει:

Κλείσιμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ για την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 και άρνηση υπογραφής των διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!