Κ. Μακεδονία: 10 μονάδες τεχνητού νεφρού και ένας αξονικός για το «Ιπποκράτειο»

Την απόφαση ένταξης τις πράξης «Προμήθεια αξονικού τομογράφου CT 64+τομών, δέκα (10) μηχανημάτων τεχνητού νεφρού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”, συνολικού προϋπολογισμού 1.065.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013».

Ειδικότερα, Το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

α) για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Προμήθεια αξονικού τομογράφου CT 64+ για το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση, με προϋπολογισμό 800.000 €. Το έργο αφορά την προμήθεια αξονικού τομογράφου 64+ τομών, ο οποίος θα εγκατασταθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

β) για τη χρηματοδότηση της πράξης, με τίτλο «Προμήθεια δέκα (10) μηχανημάτων τεχνητού νεφρού για το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 170.000 €. Το έργο προβλέπει την προμήθεια δέκα (10) μηχανημάτων τεχνητού νεφρού τα οποία θα εγκατασταθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

γ) για τη χρηματοδότηση της πράξης, με τίτλο «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση, με προϋπολογισμό 95.000 €. Το έργο προβλέπει την προμήθεια σύγχρονου βιοϊατρικού εξοπλισμού, διαγνωστικού τύπου, για τις ανάγκες του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο». Τα υπό προμήθεια είδη είναι:

Α) Δύο (2) μόνιτορ με καπνογράφο,

Β) Ένα (1) βασικό αναισθησιολογικό συγκρότημα,

Γ) Τέσσερις (4) τρικάναλους ηλεκτροκαρδιογράφους,

Δ) Ένας (1) φορητός καπνογράφος,

Ε) Δέκα (10) αμαξίδια ασθενών,

Ζ) Τέσσερα (4) φορεία ασθενούς επειγόντων, μεταβλητού ύψους.

«Επιταχύνουμε τους ρυθμούς, με στόχο να αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους του ΕΣΠΑ και να τους κατευθύνουμε σε έργα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στην αναβάθμιση των νοσοκομειακών μας μονάδων. Με αυτό το έργο, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο αναβαθμίζεται και θα μπορεί με τα νέα σύγχρονα μηχανήματα που θα προμηθευτεί, να παρέχει ακόμα ποιοτικότερες υπηρεσίες και να εξυπηρετεί περισσότερους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη σε αυτούς τους ευαίσθητους τομείς», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιζτζικώστας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΣΠΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ, ΠΕΠ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ, ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!