Π. Θεσσαλίας: 200.000 ευρώ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του Πηλίου

Τη σύμβαση κατασκευής έργου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που θα αφορά τη βελτίωση σημείων του οδικού δικτύου του Πηλίου. Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά τη βελτίωση τμημάτων του οδικού δικτύου και την κατασκευή παρακαμπτηρίου οδού στη ΧΘ 41+100 της εθνικής οδού Βόλου –Ζαγοράς που αναμένεται να βοηθήσει την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων έως ότου δημοπρατηθεί η μελέτη για την αποκατάσταση της γέφυρας στη παραπάνω θέση.

Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό βελτιώνουμε την ασφάλεια τμημάτων του οδικού δικτύου της Π.Ε. Μαγνησίας και διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

Πιο συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν προκατασκευασμένα κιβώτια ορθογωνικής διατομής διαστάσεων 2Χ3 μ , θα εγκιβωτιστούν και θα επιχωθούν παραπλεύρως της υφιστάμενης γέφυρας. Επίσης πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων, απομάκρυνση τεμαχίων βράχου από κατολισθήσεις, επίστρωση με Βάση και υπόβαση μεταβλητού πάχους (Π.Τ.Π. Ο-150), αποκατάσταση επιχωμάτων, αποκατάσταση επενδεδυμένων τάφρων και λιθοδομών, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, απόφραξη οχετών, τοποθέτηση πινακίδων, διαγράμμιση στο Εθνικό & επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ν. Μαγνησίας, σε τμήματα που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 200.000,00 € και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΗΛΙΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!