Υπό έλεγχο τέθηκε τα μεσάνυχτα η πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ Ασπρoπύργου

Τα μεσάνυχτα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή Νέα Ζωής Ασπροπύργου. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις ιδιωτικού Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), συνολικής έκτασης 20-25 στρεμμάτων, το οποίο επεξεργάζεται υλικά απορριμμάτων κυρίως βιομηχανικών και στον αύλειο χώρο του υπήρχαν αποθηκευμένες πολύ μεγάλες ποσότητες υλικών οι οποίες καίγονται. Οι εγκαταστάσεις δεν προσβλήθηκαν από την πυρκαγιά.

Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Αθανάσιος Σερεντέλος χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση, βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης ενώ «λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα, προληπτικά και εν μέρει καταστασταλτικά μέτρα για την προστασία του οικισμού». Στην καταστολή της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 100 πυροσβέστες, 22 πυροσβεστικά οχήματα καθώς και 3 οχήματα εθελοντών όπως και 6 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατόπιν άμεσων ενεργειών της Περιφέρειας Αττικής.

Με την ανάφλεξη στο ΚΔΑΥ άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφερειακής Αρχής στο πλευρό της Πυροσβεστικής. Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου παρακολουθεί στενά και συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης ενώ επιτόπου βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου καθώς και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας περιφερειακή σύμβουλος Γιάννα Τσούπρα με στελέχη της Διεύθυνσης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΕΡΕΝΤΕΛΟΣ, ΚΔΑΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΓΙΑΝΝΑ ΤΣΟΥΠΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!