Ήπειρος: Πέθανε ο περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Γκεσούλης -Ψήφισμα συμβουλίου

  • Απο stergios
  • 25 Φεβρουαρίου 2018 - 11:59
  • Comments Off

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ενημερωθέν για τον αδόκητο θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου Ηλία Γκεσούλη, συνήλθε εκτάκτως και ομόφωνα, αφού εξήρε το ήθος  και τη συνεισφορά του στο έργο της Αυτοδιοίκησης αποφάσισε τα εξής:

  1. Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.
  2. Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

Ο Ηλίας Γκεσούλης έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 66 ετών. Είχε εργαστεί επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είχε ταυτόχρονα μακρά αυτοδιοικητική και κοινωνική δράση.

Το 2014 είχε εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου με τον συνδυασμό «Ήπειρος Ανατροπής».

Ο Ηλίας Γκεσούλης διακρίθηκε για το ήθος του, την εντιμότητα και την μαχητικότητα.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, στο οποίο υπηρέτησε επί πολλά χρόνια, με ψήφισμά του εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια και εξάρει την προσωπικότητα, την εργατικότητα, το δημοκρατικό ήθος και την πολύχρονη προσφορά του εκλιπόντος.

Η παράταξη του Ηλία Γκεσούλη, «Ήπειρος Ανατροπής» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Έφυγε” από κοντά μας ο Ηλίας Γκεσούλης, Περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής”.  Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου,στις 5.00 το απόγευμα, στον ιερό ναό Περιβλέπτου, στα Ιωάννινα.

Ο Ηλίας Γκεσούλης καταγόταν από τα Πράμαντα Ιωαννίνων. Ήταν το έβδομο από τα δέκα παιδιά του Χρήστου και της Χριστίνας Γκεσούλη, οικογένειας μετακινούμενων κτηνοτρόφων. Γεννήθηκε στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας το 1952. Λόγω των συνθηκών που επέβαλαν οι ανάγκες της κτηνοτροφίας μεγάλωσε στην Πράμαντα και στην Αγιά Πρέβεζας. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πάργας το 1970. Από το 1970 έως και το 1972 μεταναστεύει και εργάζεται στη Δυτική Γερμανία. Ζούσε μόνιμα στα Γιάννενα από το 1975.Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Ντάφλου, με την οποία είχαν αποκτήσει δύο κόρες την Αθηνά, Χημικό και τη Βάσια, Πολιτικό Μηχανικό. Ήταν συνταξιούχος διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1977 χρονιά που διορίζεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέχρι και το 1998 δούλεψε ως διοικητικό προσωπικό στη γραμματεία της Ιατρικής Σχολής, ενώ από το 1998 αναλαμβάνει προϊστάμενος γραμματείας στο νεοσύστατο τότε τμήμα των Οικονομικών Επιστημών. Ο Ηλίας Γκεσούλης ήταν γνωστός για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση στο νομό Ιωαννίνων. Μέλος του ΚΚΕ από το 1978 έως και το 2012, το οποίο υπηρέτησε από όλες τις στελεχικές θέσεις στην

Οργάνωση των Ιωαννίνων, ακόμη και από αυτή του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής. Από το 1978 έως και το 1980 μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Ηπειρωτικού Θεάτρου (Ο.Η.Θ.). Υπήρξε για σειρά ετών πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο, εκπρόσωπος τους στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το 1995 αρχίζει να ασχολείται ενεργά με το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ως νομαρχιακός σύμβουλος τη χρονιά 1995-1996. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ιωαννίνων, καθώς και εκπρόσωπος στη γενική Συνέλευση της ΚΕΔΚΕ. Από το 2003 έως και το 2010 ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Πραμάντων.  Από το 2016 μέχρι σήμερα ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής” ενώ από το 2017 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η πορεία του, οι επιλογές του, η στάση του στη ζωή θα αποτελούν παραδείγματα άσκησης της πολιτικής με πρόταγμα την ηθική και την αποτελεσματικότητα και με προσήλωση πάντα στις ιδέες του. Ο ιδιαίτερος, οξυδερκής τρόπος ανάλυσης και σύνθεσης των γεγονότων μένει ως παρακαταθήκη σε όσους τον γνώρισαν και στην παράταξή μας.

Στη γυναίκα του, στις κόρες του, σε όλη του την οικογένεια, στους συγγενείς και στους φίλους του εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια.

 

 

                               Περιφερειακή  Παράταξη

                 “Ήπειρος Ανατροπής”

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!