Ήπιες παρεμβάσεις η λύση στο πρόβλημα διάβρωσης των ακτών 

Το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία Πρέβεζας. Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη ομάδας επιστημόνων, που έκανε λόγο για επιδείνωση του προβλήματος και παρουσίασε στοιχεία και χάρτες που καταδεικνύουν την έκτασή του.

Κοινή θέση και των τριών φορέων (ΕΛΚΕΘΕ, Παν. Πάτρας & Πολυτ. Κρήτης) είναι η προώθηση ήπιων μορφών παρέμβασης στην ακτογραμμή και η αποφυγή «βαριών κατασκευών», όπως πρόβολοι και κυματοθραύστες. Όπως υποστήριξαν, ακολουθώντας ήπιες μεθόδους, όπως η μεταφορά και επανατοποθέτηση της απολεσθείσας άμμου, επιτυγχάνει εξίσου ικανοποιητικό αποτέλεσμα, χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις, χωρίς τον κίνδυνο μετάθεσης του προβλήματος σε άλλο σημείο και με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Ο νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, ζήτησε την άμεση υποβολή πρότασης μελέτης με τελικό σκοπό την υπόδειξη τρόπων αποκατάστασης των ταλανιζόμενων από το φαινόμενο της διάβρωσης περιοχών. Επίσης, συμφωνήθηκε σε συνεργασία της Ν.Α με το δήμο και το ΤΕΕ Πρέβεζας να διοργανωθεί το φθινόπωρο ημερίδα που θα ασχοληθεί με το πρόβλημα της διάβρωσης αλλά και των κλιματολογικών αλλαγών οι οποίες επιδεινώνουν περαιτέρω το πρόβλημα.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!