Ήπειρος: Σε «τεντωμένο σχοινί» η παράταξη Καχριμάνη

Tους πιο σοβαρούς τριγμούς μέχρι σήμερα προκαλεί στην παράταξη της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου το ζήτημα της Δωδώνης. Οι τόνοι, που ανέβασε την τελευταία εβδομάδα ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, έχουν ενοχλήσει σφόδρα στελέχη του αγροτικού χώρου που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και συμβούλους της παράταξής του που καθημερινά θα πρέπει να απολογούνται στις δικές τους περιοχές.

Είναι γεγονός ότι ο περιφερειάρχης ποτέ δεν έβλεπε θετικά ότι είχε σχέση με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Από του σημείου αυτού όμως μέχρι το σημείο της ευθείας αντιπαράθεσης, τη στιγμή μάλιστα που το ζήτημα της πώλησης της Δωδώνης παραμένει ανοιχτό, υπάρχει τεράστια απόσταση. Και εν τέλει όπως σημειώνουν άνθρωποι της δικής του παράταξης, ορισμένα ζητήματα είναι πάνω και πέρα από προσωπικές αντιπαραθέσεις ή πολιτικές εμμονές.

Έτσι δύσκολα μπορούν να δικαιολογήσουν τη στάση του, όταν μέχρι πριν λίγες ημέρες το ίδιο το περιφερειακό συμβούλιο βρέθηκε να κάνει τον πλασιέ εταιριών που μετείχαν στο διαγωνισμό. Γιατί ήταν η πρώτη φορά όπου το κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο έπεφτε σε ένα τόσο σοβαρό ολίσθημα που δεν απείχε πολύ από την θεσμική εκτροπή.

«Ακόμη κι αν κάπου είχε δίκιο ο περιφερειάρχης για τον ρόλο των Ενώσεων, ο χρόνος και ο τρόπος που επέλεξε να το διατυπώσει είναι εξ ολοκλήρου λανθασμένα». Αυτό τονίζουν σύμβουλοι της παράταξής του, οι οποίοι δεν κρύβουν ότι έχουν περιέλθει σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Μάλιστα δεν κρύβουν την ενόχλησή τους ότι σύρονται σε μία έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, την οποία ουσιαστικά προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Καχριμάνη αφού αυτές αποτέλεσαν το λάδι στη φωτιά και πυροδότησαν τις σχέσεις με τους κτηνοτρόφους.

Έτσι πηγαίνουν στη συνεδρίαση με μεγάλη επιφυλακτικότητα γνωρίζοντας ότι οι ώρες της συνεδρίασης δεν θα είναι οι πιο εύκολες που περάσουν.

Ενδεικτική άλλωστε του κλίματος ήταν η συνεδρίαση της παράταξης Καχριμάνη που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης. Γιατί πέρα από όσα ειπώθηκαν αξία και μάλιστα ιδιαίτερη έχουν οι απουσίες που καταγράφηκαν.

ΠΗΓΗ: EpirusPost

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!