Υπεγράφη η σύμβαση για την ανέγερση του διοικητηρίου Λευκάδας

Τη σύμβαση ανέγερσης διοικητηρίου Λευκάδας υπέγραψε ο νομάρχης Κώστας Αραβανής, μετά την έκδοση της 1726/2009 απόφασης του IV Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η σύμβαση υπεγράφη με τον εκπρόσωπο της μειοδότριας εταιρείας ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ, με ποσοστό έκπτωσης 34,22%.

Ειδικότερα, η παραπάνω απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφ’ ενός ανακάλεσε τις υπ’ άριθ. 102 & 173/2009 πράξεις του Ε΄ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφ’ ετέρου αποφάνθηκε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της οικείας σύμβασης, δικαιώνοντας πανηγυρικά τις θέσεις της νομαρχίας, για την επίτευξη του σημαντικού αυτού έργου, που συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη των υποδομώ και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Το διοικητήριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 8,5 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί από την ΚΕδ (οικοδομικό τετράγωνο ΚΦ423 του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου θέση Παλαιών Αλυκών). Το κτιριακό συγκρότημα θα αποτελείται από πέντε επιμέρους διόροφα κτίρια, καλυπτόμενα με στέγη, συνολικού εμβαδού 4.500 m2 μετά διαδρομών σύνδεσης στο οποίο θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της νομαρχίας οι οποίες σήμερα βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλά σημεία της πόλης.

Επίσης, θα διαθέτει υπόγεια 2500 m2 περίπου, στα οποία θα στεγαστούν τα αρχεία των υπηρεσιών και ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Στο οικόπεδο θα υπάρχουν 60 θέσεις στάθμευσης οχημάτων.

Η ανέγερση θα πραγματοποιηθεί με δάνειο για τη λήψη του οποίου έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ της νομαρχίας και της μειοδότριας τράπεζας EUROBANK, μετά από ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου, οι όροι του οποίου έγιναν ακόμη πιο ευνοϊκοί αυτή την περίοδο. Η λήψη δανείου ήταν ο μοναδικός τρόπος για την κατασκευή του, γιατί η κατασκευή διοικητηρίων δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη ούτε από τα υπουργεία, ούτε από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Και οι προηγούμενες διοικήσεις της νομαρχίας (1999-2002, 2003-2006) είχαν αποφασίσει για σύναψη δανείου για την κατασκευή του διοικητηρίου.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!