Υπαναχώρηση Ψωμιάδη για το περιβαλλοντικό «έγκλημα»

Πίσω φαίνεται πως κάνει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης στο θέμα της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το εργοστάσιο παραγωγής βιοκαυσίμων, που σχεδιάζεται να λειτουργήσει σε περιοχή των βιομηχανικών εγκαταστάσεων των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), στο αγρόκτημα Μενεμένης.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν (http://www.aftodioikisi.gr/content/8239) σε ανακοίνωσή της νομαρχίας τονίζεται ότι τοπ θέμα θα επανέλθει σε νέα συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.

«Το ζήτημα θα εξεταστεί ευρύτερα με τη συμμετοχή των δημάρχων της περιοχής, οι οποίοι, αν και γνώριζαν το θέμα, δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τη χθεσινή συνεδρίαση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων».

Μπόλαρης: Παλλινωδεί για να σώσει τα προσχήματα

Με αφορμή τα νέα δεδομένα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης με γραπτή του δήλωση σημειώνει ότι ο κ. Ψωμιάδης αναιρεί όσα αποφάσισε χθες το νομαρχιακό συμβούλιο, εγκρίνοντας με ψήφους μόνο της παράταξής του τους περιβαλλοντικούς όρους για τη λειτουργία του εργοστασίου. Προσθέτει εξάλλου ότι ο νομάρχης «χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις του αναγκάζεται μετά το θόρυβο που προκλήθηκε να παλινωδεί προκειμένου να σώσει τα προσχήματα».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!