Ιόνια Νησιά: Με το βλέμμα στον τουρισμό κρουαζιέρας και yachting

«Τα Ιόνια Νησιά θα πρέπει να επενδύσουν και να στοχεύσουν με μεθοδικότητα και στρατηγικό προσανατολισμό στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και δη της κρουαζιέρας, που είναι ένας σημαντικός και προσοδοφόρος πόλος και άξονας του θαλάσσιου τουρισμού. Ο άλλος είναι το yachting, ο οποίος είναι εξίσου σημαντικός άξονας ανάπτυξης».

Αυτό δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτισμού Χρήστος Σκούρτης, ο οποίος επισκέφθηκε το κρουαζιερόπλοιο «MSC Fantasia», το οποίο ελλιμενίστηκε για λίγες ώρες στο λιμάνι της Κέρκυρας. Ο αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε στο πλοίο, αποδεχόμενος την πρόσκληση της εταιρίας MSC Cruises, επισκέφθηκε το κρουαζιερόπλοιο MSC Fantasia.

«Στο πλαίσιο αυτό, η αιρετή περιφερειακή Αρχή και ο περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου χαρακτήρισε, ως έργο σημαία, τον προσήνεμο μόλο, την επέκταση της προβλήτας των κρουαζιέρων στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ γίνονται ενέργειες και για την προβλήτα στη Ζάκυνθο. Πέραν τούτων, όμως, θα ωφελήσει τα μάλα τον τομέα της κρουαζιέρας, ο χαρακτηρισμός του λιμανιού της Κέρκυρας ως home port, κάτι που ετέθη και στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη στο γραφείο του περιφερειάρχη», συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!