Ιόνια Νησιά: Λουκέτο στο ΤΕΙ, λουκέτο και στην περιφέρεια - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Ιόνια Νησιά: Λουκέτο στο ΤΕΙ, λουκέτο και στην περιφέρεια

Στο κλείσιμο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προχωρούν ο περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, αντιδρώντας στο κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ελέω του «Καλλικράτη» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του προγράμματος «Αθηνά». Μάλιστα, ο περιφερειάρχης κατηγορεί άμεσα τον υπουργό Παιδείας ότι κορόϊδεψε την διοίκηση του ΤΕΙ, όταν τη διαβεβαίωνε ότι δε θα το κλείσει.

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, τον ρωτά:

– Με ποια λογική και κριτήρια αποφάσισε το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

– Γιατί αγνόησε «την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων για την οποία άμεσα και εγγράφως είχατε ενημερωθεί, μέσω της οποίας σας εξηγούσαμε τους λόγους για τους οποίους το ΤΕΙ Ι.Ν. όχι μόνο πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του αλλά και να αναβαθμιστεί».

– «Γιατί παραπλανήσατε τη Δ.Ε. του Ιδρύματος, όταν το Δεκέμβριο του 2012 είχατε, κατά τη διάρκεια συνάντησής σας, υποσχεθεί ότι το ΤΕΙ δεν θα κλείσει!»

– Γιατί δεν έλαβε στα υπόψη του «τη θέση του περιφερειάρχη αλλά και των πρυτανικών Αρχών του Ι.Π. όσο και της Δ.Ε. του ΤΕΙ, για συνεργασία που ξεκίνησε πρόσφατα στην κατεύθυνση κοινών δράσεων, για ενδυνάμωση και συστηματοποίηση της συνεργασίας των Ιδρυμάτων μας, καθώς και για μελλοντική σύμπραξη σε κοινές ακαδημαϊκές και ερευνητικές δράσεις».

Δήλωση Σπύρου Σπύρου
Η απόφαση για το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ελήφθη με προχειρότητα, είναι αντιπαραγωγική για τα Ιόνια Νησιά, πλήττει τη συνοχή της Περιφέρειας που εξασφαλιζόταν και μέσω της Εκπαίδευσης, αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν εφαρμόζονται νησιωτικές πολιτικές και παραπέρα οι πολιτικές που εφαρμόζονται στοχεύουν στην αποδυνάμωση και διάλυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

«Είμαι πεπεισμένος», συνεχίζει ο περιφερειάρχης, «ότι η αιτιολογία της περικοπής δαπανών δεν επαρκεί για να δικαιολογηθεί μια τέτοια απόφαση, καθώς τα δυο εκπαιδευτικά μας ιδρύματα ήδη έχουν περιστείλει δραματικά τις λειτουργικές τους δαπάνες».

Τη στιγμή, τόνισε ο κ. Σπύρου, «που τα δυο ιδρύματα άρχισαν τη συνεργασία και το καθένα ξεχωριστά αναπτυσσόταν κάνοντας σημαντικά βήματα προόδου, υποχρεωνόμαστε σε συρρίκνωση που δε βασίζεται σε καμία λογική».

Επίσης, εγκαταλείπονται δομές και υποδομές του Τεχνολογικού Ιδρύματος, όταν τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικότατες προσπάθειες στήριξης, ενώ η Δ.Ε. είχε αναπτύξει δραστηριότητες ευρωπαϊκού βεληνεκούς αλλά και σύνδεσης με την τοπική κοινωνία.

Αυτό που επιζητώ, κατέληξε ο περιφερειάρχης, «είναι μια άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος αγνόησε όλες μου τις έγγραφες παρατηρήσεις και αιτήματα αναφορικά με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!