Ημερίδα για τις Ίσες Ευκαιρίες οργανώνει η ΕΝΑΕ - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Ημερίδα για τις Ίσες Ευκαιρίες οργανώνει η ΕΝΑΕ

Ημερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση: Ένα βήμα πιο κοντά στις Ίσες Ευκαιρίες» οργανώνει η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ιωαννίνων, την Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου στα Ιωάννινα.

Η Ημερίδα εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ένωσης να συμβάλει στην εμπέδωση της ισότητας στις ευκαιρίες εργασίας για όλους τους πολίτες και πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης από την ΕΝΑΕ του ευρωπαϊκού προγράμματος για την εργασία και την κοινωνική συστράτευση PROGRESS.

Οι θεματικές ενότητες που καλύπτονται από την Ημερίδα είναι η επανένταξη στην εργασία (με έμφαση στους χρήστες ναρκωτικών και στα σχολεία β’ ευκαιρίας), η ένταξη των μεταναστών στον εργασιακό χώρο, η πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε ίσες ευκαιρίες στην εργασία, αλλά και το σχετικό νομικό πλαίσιο, καθώς και η εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης στον τομέα της Απασχόλησης.

Ομιλητές είναι ο κος Σπ. Ξέρας, Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου, η κα Θεοδώρα Σταθοπούλου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας, ο κος Ελευθέριος Φλούδας, μέλος της Γ.Σ της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ, η κα Χρυσαυγή Μάνθου, δ/ντρια Σχολείου Β’ Ευκαιρίας Ιωαννίνων, ο κος Βασίλης Κούτρας, Επιστημονικός διευθυντής Συμβουλευτικού Σταθμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κος δημήτρης δράκος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!