Ημερίδα για την «Έξυπνη Εξειδίκευση» στην Κρήτη

Μέτρα από την Πολιτεία αλλά και διευρυμένες αρμοδιότητες στις Περιφέρειες  που σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν την στρατηγική της «Έξυπνης Εξειδίκευσης», ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην προσυνεδριακή ημερίδα στο Candia Maris για τις «Αναπτυξιακές Προτεραιότητες  της Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης  και Καινοτομίας για την περίοδο προγραμματισμού 2014-2020».

Στην ημερίδα, η ηγεσία της Περιφέρειας, οι εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, επιστημονικών ιδρυμάτων, φορέων, και επιχειρηματιών,  εξέφρασαν την ομοθυμία τους για κοινή δράση -«συστράτευση» για τον σχεδιασμό και υλοποίηση της Περιφερειακής Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης με στόχο την βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση «προπομπό» του αυριανού Περιφερειακού Συνεδρίου, αίσθηση προκάλεσαν  οι εισηγήσεις των τεχνοκρατών στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Παναγιώτη Πανταζάτο και την Ελένη Μπανάβα, του εμπειρογνώμονα της Ε.Ε. Jorge A. Sanchez, και της Προϊσταμένης ΕΔΑ Μαρίας Κασωτάκη, του Προέδρου του ΠΣΛ Λευτέρη Οικονόμου, του Προέδρου του ΙΤΕ Κώστα Φωτάκη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλη Αλιφιεράκη, ενώ παρουσίαση καλών πρακτικών έγινε από εκπροσώπους εταιρειών με καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΗΜΕΡΙΔΑ, ΕΞΥΠΝΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση