Ικανοποίηση Σγουρού για την απόφαση της διυπουργικής για σκουπίδια Αττικής

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της διυπουργικής υπουργικής για τα σκουπίδια που υιοθετεί τον ΠΕΣΔΑ μέσω ΣΔΙΤ και 4 χωριστών διαγωνισμών εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ Γιάννης Σγουρός.

«Αυτό σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται πλήρως πως αυτή η πρόταση αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για ένα εκρηκτικό πρόβλημα που χρονίζει για πολλές δεκαετίες και ότι πρέπει επιτέλους να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τοπικές αντιδράσεις, ώστε να μη βρεθούμε εκτός χρονοδιαγράμματος, δεδομένου ότι ο κύκλος ζωής του σημερινού χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων στη Φυλή, έχει ημερομηνία λήξης. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι Κεντρική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να τρέξουν με γοργούς ρυθμούς και τα επόμενα βήματά τους, αν θέλουμε να έχουμε οριστική λύση του προβλήματος. Παράλληλα, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί συνολικά ο σχεδιασμός, ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και να λαμβάνει υπόψη τις Κοινοτικές Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σγουρός.

 

Σχετικές αναρτήσεις:
«Μόνιμος Μηχανισμός παρακολούθησης» για τα σκουπίδια της χώρας
ΕΔΣΝΑ: Εγκρίθηκε η υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής μέσω ΣΔΙΤ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΔΣΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!