Η. Ξηρακιάς: ας ασχοληθούν με τα μείζονα του δρόμου Χάνια – Κισσός

«Ο δήμαρχος Μουρεσίου συνεχίζει να πρωτοτυπεί. Αναζητεί υπευθύνους για τα ατυχήματα που πιθανόν να συμβούν, μετά την παράδοση σε κυκλοφορία του δρόμου Χάνια – Κισσός. Ουσιαστικά όμως ο κ. Λεβέντης, καλεί, την Τεχνική Υπηρεσία και την Ανάδοχο εταιρεία ‘να σκεφτούν τον εισαγγελέα’ και να κλείσουν τον δρόμο Χάνια-Κισσός». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντινομάρχης Μαγνησίας Ηλίας Ξηρακιάς, απαντώντας σε δηλώσεις του δημάρχου Μουρεσίου.

Αναφερόμενος στο δήμαρχο, τόνισε ότι είναι ο ίδιος και τα τοπικά συμβούλια της περιοχής που ‘προκαλούν’ νέες καθυστερήσεις, αφού μόνο την τελευταία περίοδο ζήτησαν να γίνουν 15 τομές στο τμήμα του δρόμου που δεν έχει ασφαλτοστρωθεί προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημότες του Κισσού και Ανηλίου με τη διέλευση σωλήνων άρδευσης κάτω από το οδόστρωμα.

«Επειδή δεν θα επιτρέψουμε ‘το ράβε – ξήλωνε’ ασφαλτοστρωμένου δρόμου, προχωρούμε στην ικανοποίηση των αιτημάτων που έρχονται στην υπηρεσία παράλληλα με τη συνέχιση παράπλευρων εργασιών στα τελευταία 2,5 χιλιόμετρα, πριν από τον οικισμό Κισσός, που δεν έχουν ακόμη ασφαλτοστρωθεί», πρόσθεσε. 

Και κατέληξε «αυτό που θα πρέπει να σας ανησυχεί κ. δήμαρχε και για το οποίο θα έπρεπε εδώ και χρόνια ‘να είχατε κινήσει γη και ουρανό’ είναι ότι το χειμώνα αυτός ο δρόμος θα ‘κλειδώνε’» όσο θα λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο. Γνωρίζετε ότι η σημερινή νομαρχιακή αρχή δίνει αγώνα για την εξασφάλιση από το ΥΠΕΧΩδΕ έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την πλήρη παράκαμψη του χιονοδρομικού κέντρου. αναζητούμε την συμπαράσταση όλων σ’ αυτή τη μείζονα προσπάθεια».

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του προϊσταμένου της διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, δ. Τυλιγάδα, το οποίο εστάλη προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το υπουργείο Οικονομικών, με θέμα «Αίτημα χρηματοδότησης Ν.Π.δ.Ε – ΣΑΝΑ 034/3», «παρακαλούμε να χρηματοδοτήσετε με το ποσό των 1.202.000 ευρώ το Ν.Π.δ..Ε.-ΣΑΝΑ034/3, ώστε να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των έργων του μέχρι 30-6-2009 οπότε και λήγει η παράταση προθεσμίας για την υλοποίησή του».

Ακολουθεί συνημμένα ο πίνακας χρηματοδότησης των έργων:

Pinakas_xrimatodotisis_ergon_SANA.pdf

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!