Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου χρηματοδοτεί με 1 εκ. τα νησιά για το μεταναστευτικό

Την διάθεση ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ το οποίο θα διοχετευθεί σε δράσεις άμεσης διαχείρισης του οξύτατου μεταναστευτικού προβλήματος στα νησιά που επλήγησαν, καθώς και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό, με σκοπό την αποκατάσταση της εικόνας της Κω, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, αποφάσισε ομόφωνα το περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Κω, η οποία τους τελευταίους μήνες βιώνει με επώδυνο τρόπο τις συνέπειες και τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης, με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις που θα βοηθήσουν το νησί να ανακάμψει και να επουλώσει τις πληγές του, άμεσα αλλά και μεσομακροπρόθεσμα, με το βλέμμα στην τουριστική περίοδο του 2016.

Εκτενή αναφορά σε όλες τις πτυχές και παραμέτρους του προβλήματος έκανε ο κ. Χατζημάρκος στην εισήγηση του, ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους παρόντες εκπροσώπους των τοπικών φορέων για τις προσπάθειες που κατέβαλε από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συναισθανόμενη πλήρως το εύρος της κρίσης και την εξέλιξή της, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, σηκώνοντας ένα βαρύ πολιτικό και οικονομικό φορτίο, χωρίς να έχει καν την αρμοδιότητα.

Μετά από διεξοδική  συζήτηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

  • 1. Παραμένουμε σταθεροί στις απαιτήσεις μας για στελέχωση, παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας και υγειονομικό έλεγχο  των Σωμάτων Ασφαλείας, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.
  • 2. Ζητάμε ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετοχή στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που κατευθύνεται στην χώρα μας ειδικά για το μεταναστευτικό, καθώς διαθέτουμε τους διαχειριστικούς μηχανισμούς για άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων.
  • 3. Προχωρούμε στην εκπόνησης ειδικού προγράμματος τουριστικής προβολής   της Κω, ύψους    200.000 ευρώ.
  • 4. Διεκδικούμε ειδική νομοθετική πρόβλεψη για την στήριξη της αγοράς που πλήττεται .
  • 5. Διαθέτουμε ποσό  1 εκατ. ευρώ για την κάλυψη όσων δαπανών περιγράφει ο Ν. 4332/15 ΑΡΘΡΟ 10 για την διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος, αμέσως μετά  τόνισε πως «σήμερα, από την Κω,  με την ομόφωνη απόφασή μας, γινόμαστε  χρήσιμοι στον τόπο και  την πατρίδα μας».

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κω παρέστησαν ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, οι βουλευτές  Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός, οι πολιτευτές  Γιάννης Παππάς και Νινέττα Μανούση,  ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος, η  Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Κωνσταντίνα Σβύνου, η Γεν. Γραμματέας της ΕΞΚ Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κω Πασχάλης  Βρακίδης, ο Υπεύθυνος Τοπικού Παραρτήματος ΕΒΕΔ-ΚΩ Στέργιος Γαιλλίζης, η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κω και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Κική Μακρή και η Ιωάννα Ρούφα, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όραμα Κίνημα Πολιτών Κω».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!