Η Περιφέρεια Αττικής κρίνει τις εντυπώσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ – Κερδίζει η Δούρου, κατεβάζει τον πήχη η ΝΔ

Νίκη στην Περιφέρεια Αττικής, τη μεγαλύτερη περιοχή της χώρας όπου κατοικεί περίπου το 1/3 του πληθυσμού της χώρας,  προκειμένου οι εντυπώσεις να γείρουν οριστικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν στην Κουμουνδούρου (μάλιστα, σχετική πρόβλεψη έκανε και ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος). Κι αυτό γιατί το περίπου 3% της διαφοράς στις Ευρωεκλογές ναι μεν είναι μία καθαρή νίκη αλλά δεν είναι ο θρίαμβος που θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ένα ποσοστό άνω του 5%.

Στην Κουμουνδούρου έλπιζαν  ότι μπορεί να κάνουν και δεύτερη έκπληξη στο Δήμο Αθηναίων, η οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από τις πρώτες προβλέψεις αλλά και τα αποτελέσματα.

Από την πλευρά της στη Συγγρού που θεωρούν ότι ακόμη «παίζεται» η νίκη στην Αττική επιχειρούν να κατεβάσουν τον πήχη στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τονίζοντας ότι ακόμη κι αν κερδίσει η κ. Δούρου η νίκη της θα είναι οριακή και υπενθυμίζοντας ότι στις υπόλοιπες περιφέρειες, πλην των Ιονίων, οι επιδόσεις των υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλές.

Τι λένε τα exit poll

Να σημειωθεί ότι με βάση το exit poll των πέντε εταιρειών (MRB, alco, marc, Metron Analysis, Opinion) φαίνεται ισοπαλία μεταξύ του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου δείχνει (48 έως 52% και για τους δύο) . Σύμφωνα, όμως, τις προβλέψεις των στελεχών των εταιρειών δημοσκοπήσεων περισσότερες πιθανότητες για την πρώτη θέση έχει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη πρόβλεψη έκανε στο mega o συντονιστής των εταιρειών δημοσκοπήσεων Ηλίας Νικολακόπουλος.

Γ. Σγουρός: 48-52

Ρ. Δούρου: 48-52

Αντίθετα η εκτίμηση αποτελέσματος που παρουσιάζει το exit poll του ΣΚΑΪ που διενέργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, είναι υπέρ του νυν περιφερειάρχη:

Σγουρός Γιάννης από 48,5%-54,5%

Δούρου Ρένα από 45,5%-51,5%

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΟΥΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!