Η Πελοπόννησος σχεδιάζει τα αναπτυξιακά της βήματα

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιείται παρουσία πολυπληθούς κοινού, δημάρχων και αυτοδιοικητικών παραγόντων από όλη την Πελοπόννησο.

Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν για τον τομέα ευθύνης τους ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανόλης Αγγελάκας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε ότι αυτήν τη στιγμή, έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έργα αξίας 27 εκατ. Ευρώ. Προσέθεσε πως υπεγράφη σύμβαση 10 εκατ. ευρώ και πως σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή ψυχιατρικού τμήματος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κων/νος Τζαβάρας,  τόνισε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτή την περίοδο γίνονται σπουδαία έργα που φτάνουν τα 80 εκατ. ευρώ στον χώρο του πολιτισμού, συμπληρώνοντας πως στη νέα προγραμματική περίοδο ο πολιτισμός βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα γιατί, «ο πολιτισμός είναι η μεγάλη δύναμη, είναι η πρώτη παραγωγική δύναμη της χώρας».

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανόλης Αγγελάκας, στην ομιλία του σημείωσε πως απαιτείται στενή συνεργασία Περιφέρειας κι εμπλεκομένων φορέων, αντικειμενική και ρεαλιστική στοχοθεσία για τις ανάγκες της Πελοποννήσου και ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στο συνέδριο τόνισε ότι, «σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, η χώρα πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να βγει από την κρίση». Στην περιφέρειά μας, είπε, βρισκόμαστε ήδη σε αυτό τον δρόμο, κινούμενοι με σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση για την «Πελοπόννησο 2020», όπου η αυτοδιοίκηση έρχεται να αγκαλιάσει τη γενική κατεύθυνση που χαράζει η Ευρώπη.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση