Η ΝΑΜ ενισχύει οικονομικά για 4η χρονιά το μουσικό φεστιβάλ στον Άγιο Λαυρέντιο

Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου το φεστιβάλ μουσικής, που έχει καθιερωθεί πλέον στο μουσικόφιλο κοινό με την ονομασία «Μουσικό χωριό – Άγιος Λαυρέντιος».

Πρόκειται για ένα διεθνές φεστιβάλ μουσικής με τη δημιουργία 33 εργαστηρίων και τη συμμετοχή 65 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με συναυλίες – εργαστήρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα – ομαδική δημιουργία – μουσικο-παιδαγωγικά εργαστήρια και ομαδικές δράσεις για τα παιδιά – δημιουργία αρχειακού υλικού διαθέσιμου προς χρήση από τρίτους.

Η νομαρχία Μαγνησίας, χαρακτηρίζοντας εξαιρετική τη συγκεκριμένη ιδιωτική πρωτοβουλία, επισημαίνει ότι μπορεί να καταστεί ένας θεσμός που θα δώσει μια άλλη αναπτυξιακή προοπτική και πολιτιστική ώθηση στην περιοχή της Μαγνησίας, μέσα από την τέχνη, τη μουσική το χορό και το θέατρο.

Η Ελλάδα γνωρίζει πλέον ότι κάπου στο Πήλιο, υπάρχει ένα χωριό, όπου το καλοκαίρι μετατρέπεται σε μουσικό χωρίο του Πηλίου, αφού πλέον συμμετέχουν με την ενεργή παρουσία τους και οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού, αλλά και της γύρω περιοχής.

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα και την προοπτική του θεσμού αυτού, η ΝΑΜ θέλησε να δώσει μια παραπάνω ώθηση στο όλο εγχείρημα, ενισχύοντας οικονομικά το θεσμό, σταθερά εδώ και τρία χρόνια, (γεγονός που δεν συνέβαινε κατά το παρελθόν, ούτε όμως είχε και αυτή τη διάσταση που έχει τώρα η διοργάνωση), ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί περαιτέρω χρονικά-ποσοτικά και ασφαλώς ποιοτικά.

Φέτος υπάρχουν τρείς περίοδοι:

• 13-19 Ιουλίου,
• 18-24 Αυγούστου,
• 26 Αυγ. – 1 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα της κάθε περιόδου θα το αναπτύξουν παρακάτω οι εκπρόσωποι του μουσικού χωριού.

Το μουσικό χωριό αποτελεί πλέον έναν θεσμό διεθνούς εμβέλειας με εκατοντάδες συμμετοχές από την Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης, Αμερικής, Ασίας, Αφρικής και της Ωκεανίας.

Η ΝΑΜ καλεί όλους να συμμετάσχουν στα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν φέτος, κάνοντας ένα μουσικό ταξίδι στις πιο κοντινές, αλλά κυρίως στις πιο μακρινές γειτονιές αυτού του κόσμου, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν πολύ μακριά. Φτάνει να πάνε μέχρι τον Αγ. Λαυρέντιο.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!