Η ΝΑΜ «αγκαλιάζει» την 17η Γιορτή Βιβλίου

Την 17η Γιορτή βιβλίου, που φέτος πραγματοποιείται από 19 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου και έχει ως θεματικό πλαίσιο τη νέα γενιά, «αγκαλιάζει» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών – Χαρτοπωλών Εκδοτών Ν. Μαγνησίας, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, η ΝΑΜ, ο δήμος Βόλου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε για το θέμα αυτό, ο νομάρχης Μαγνησίας Α. Παπατόλιας τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό θεσμό για το νομό «Στόχος μας από την πρώτη χρονιά συνεργασίας με τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών – Χαρτοπωλών, υπήρξε η διαρκής αναβάθμιση της Γιορτής Βιβλίου, τόσο με θεματικά αφιερώματα όσο και με παράλληλες εκδηλώσεις», δήλωσε.

Τις προηγούμενες χρονιές τα θεματικά αφιερώματα στην Γιορτή Βιβλίου αφορούσαν τον εθελοντισμό και το περιβάλλον. Το φετινό θεματικό πλαίσιο της 17ης Γιορτής Βιβλίου θα είναι η Νέα Γενιά. «Η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος δεν υπήρξε τυχαία. Η προσέλκυση ενός νέου και δυναμικού κοινού αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της φετινής Γιορτής του Βιβλίου καλώντας τους νέους να δουν το βιβλίο σαν ένα απολαυστικό ταξίδι και όχι σαν καταναγκασμό», τόνισε ο νομάρχης και πρόσθεσε: «η Νέα Γενιά σήμερα μέσα από ένα πλήθος βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων και εγχειριδίων (έντυπα & ηλεκτρονικά) καλείται να διαχειριστεί άμεσα και δημιουργικά την πληροφορία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να σταθεί κοντά στους νέους, προσφέροντας εφόδια τόσο για την διαχείριση της πληροφορίας, όσο και για την εύκολη πρόσβαση σ’ αυτή. Σε μια εποχή, όπου οι αλματώδεις τεχνολογικές εξελίξεις, έχουν επηρεάσει και αλλάξει τη ζωή μας, μέσα στα βιβλία παραμένει ακόμα ο θησαυρός της ανθρώπινης σκέψης, που απλόχερα μας μεταφέρει τη γνώση».

Στην 17η Γιορτή Βιβλίου, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μαγνησίας θα έχει στη διάθεσή της τρία περίπτερα, για την διακίνηση έντυπου υλικού, καθώς και φωτογραφικού υλικού από δράσεις φορέων νεολαίας. Από αυτά, ένα περίπτερο θα καταλαμβάνουν όλες οι ενώσεις και οι εφορείες των προσκόπων της Μαγνησίας, ένα περίπτερο η ΕΚΠΟΛ με εκδόσεις και δράσεις και ένα περίπτερο για τα δημοτικά Συμβούλια Νέων της Μαγνησίας.

Παράλληλα, σε κάθε περίπτερο των εκθετών βιβλιοπωλών, θα υπάρχει ένας χώρος με επιλεγμένα βιβλία που αφορούν τη Νέα Γενιά.

Για την φετινή έκθεση βιβλίου η Ν.Α.Μ. σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ θα προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων.

Αναλυτικά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται οι παρακάτω παραστάσεις και συναυλίες:

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Πάρκο Αγίου Κων/νου- Συναυλία από ρόκ ερασιτεχνικό συγκρότημα στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας μουσικής (ΕΚΠΟΛ).

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009, ώρα 9:30 μ.μ.

Χώρος γιορτής Βιβλίου – Άγιος Κων/νος – διαδραστική – συμμετοχική παράσταση «Γιαπωνέζικοι Κήποι – Μια ιστορία πάνω σ’ ένα μαγικό χαλί».

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009, ώρα 9:00 μ.μ.

Πάρκο Αγίου Κων/νου – Συναυλία με τον Θεόδωρο δ. Κουτσοβαγγέλη »Τριανταφυλλιά ανεμόσκαλα στ’ αστέρια» σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!