Η Μυθική Πελοπόννησος στην έκθεση τουρισμού TT Warsaw της Πολωνίας

Στη Βαρσοβία της Πολωνίας βρέθηκε η Μυθική Πελοπόννησος συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της χώρας TT WARSAW, που πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου 2013. Την περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης  Κωνσταντίνα Νικολάκου, στελέχη της περιφέρειας και επαγγελματίες του τουρισμού από την Πελοπόννησο.

Το περίπτερο της Πελοποννήσου ουσιαστικά αποτέλεσε και το περίπτερο της Ελλάδας μιας και ήταν η μοναδική συμμετοχή, φιλοξενώντας επιχειρηματίες από άλλες περιοχές.

Το περίπτερο επισκέφθηκε και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία Αναστασία Αθανασίου η οποία εξήρε την πρωτοβουλία της περιφέρειας Πελοποννήσου για τη συμμετοχή της στη σημαντική αυτή έκθεση, καθώς και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η Πολωνική αγορά ως μια ανερχόμενη ευρωπαϊκή οικονομία.

Στο περίπτερο της Πελοποννήσου βρέθηκε και ο πρόεδρος του αποκλειστικού tour operator για Ελλάδα GRECOS HOLIDAYS Wojciech Skoczynski, ο οποίος και ενέταξε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του και την Πελοπόννησο για το 2014. Ο κ. Skoczynski επιβεβαίωσε τη μεγάλη δυναμική που εμφανίζει ο προορισμός και προέβλεψε επιτυχία του προγράμματος. Πέραν τούτου συναντήσεις έγιναν και με άλλους tour operator όπως ο ITACA, WEZYR HOLIDAYS, ARRN, FLY.PL, κ.α. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπως ανακοινώθηκε, η Grecos Holidays και η Itaca θα ξεκινήσουν πτήσεις charter με προορισμό το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Υπήρξε επίσης συνεννόηση ώστε να συνοδεύσει η κα Πρέσβης, από κοινού με τους εμπορικούς ακολούθους της Ελληνικής Πρεσβείας, τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων από την Πελοπόννησο που θα επισκεφθούν την Πολωνία το πρώτο εξάμηνο του 2014 με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Στο περίπτερο της Πελοποννήσου υπήρχε και ειδικά διαμορφωμένος χώρος γαστρονομικών επιδείξεων από τον Έλληνα διάσημο τηλεοπτικό σεφ στην Πολωνία Θεόφιλο Βαφίδη, ο οποίος ταξίδεψε όλες τους επαγγελματίες και επισκέπτες της έκθεσης στις γαστριμαργικές εμπειρίες της Πελοποννήσου. Σημαντικό γεγονός αποτέλεσε και η εκδήλωση παρουσίασης σε 50 tour operator – travel agent και δημοσιογράφους της Πολωνίας σε ελληνικό εστιατόριο της Βαρσοβίας όπου ακολούθησε γευσιγνωσία με Πελοποννησιακές συνταγές. Η κα. Νικολάκου κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της κάλεσε τους Πολωνούς επαγγελματίες να συνεργαστούν με την Πελοπόννησο ως προορισμό, αναφέρθηκε στη σχέση με τους Πολωνούς πολίτες που διαμένουν στη Πελοπόννησο και την κουλτούρα που τους χαρακτηρίζει ως λαό, ενώ παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου μέσω εξειδικευμένης παρουσίασης και προβολής σποτ.

Η πρώτη ημέρα της έκθεσης ήταν μόνο για επαγγελματίες με στόχο τη δημιουργία νέων εμπορικών σχέσεων, περαιτέρω προβολής του τουριστικού κεφαλαίου στους εξειδικευμένους επαγγελματίες τουρισμού της Πολωνίας. Η έκθεση ήταν ανοιχτή στο κοινό τις επόμενες δυο ημέρες. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 20.000, και οι εκθέτες τους 650, από 64 χώρες συνολικά (34 εθνικά περίπτερα χωρών). Η Πολωνία αποτελεί μια δυναμική αγορά με 38.500.000 κατοίκους οι οποίοι διατηρούν ιδιαίτερους δεσμούς με την Πελοπόννησο. Το 2013 την Ελλάδα επισκέφθηκαν 250 χιλιάδες Πολωνοί, ενώ φέτος αναμένονται 380 χιλιάδες τουρίστες.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα ενημερώσει όλα τα συλλογικά όργανα και τους επαγγελματίες του τουρισμού της Πελοποννήσου για τα αποτελέσματα της έκθεσης ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στοχευμένες επαφές για την επίτευξη συμφωνιών.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ, ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, TT WARSAW


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!