η-κρητική-γαστρονομία-στη-ρώμη-255588
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 10.06.2013 | 18:49

Η Κρητική Γαστρονομία στη Ρώμη

Μεγάλη επιτυχία και εξαιρετική ανταπόκριση-αποδοχή από όλο το φάσμα της Ιταλικής κουλτούρας αλλά και της επιχειρηματικότητας, σημείωσε η εκδήλωση προβολής του Κρητικού τουρισμού και της Κρητικής γαστρονομίας που οργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης και η πρεσβεία  στην Ρώμη.

Η εκδήλωση, στον κήπο της Ελληνικής πρεσβείας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων του πολιτισμικού φεστιβάλ ‘CEREALIA 2013’ που οργανώνει ο δήμος Ρώμης, όπου φέτος τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα που εκπροσωπήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ειδικότερα στον κήπο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ρώμη, πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση προβολής του Κρητικού τουρισμού, της Κρητικής γαστρονομίας, και των προϊόντων μας, με τίτλο «Οι γεύσεις της Κρητικής Γής» στην οποία  είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν μεγάλοι τουρ οπερέιτορ της Ιταλίας που διακινούν χιλιάδες τουρίστες στην Ευρώπη, οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, πρέσβεις ή εκπρόσωποι πρεσβειών, καθώς επίσης καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας του πολιτισμού και των τεχνών της Ιταλίας.

Οι καλεσμένοι στην διάρκεια της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά φαγητά της Κρήτης, και να δοκιμάσουν ντόπιο κρασί από διάφορες ποικιλίες. Μάλιστα ο Κρητικός σεφ και πρόεδρος των Ελληνικών εστιατορίων στην Ιταλία, Αντώνης Μηλίτσης μαγείρεψε ενώπιων των προσκεκλημένων οι οποίοι κλήθηκαν να συμμετέχουν στην διαδικασία, και στην συνέχεια να γευτούν τα μοναδικά εδέσματα όπως: απάκι με σταμναγκάθι – με σως ξύδι μπαλσάμικο, σαρικόπιτες, στιφάδο μοσχάρι, αρνάκι με μέλι και αμύγδαλα, διάφορα όσπρια και σαλάτες.

Το εγκώμιο της Κρήτης έπλεξε ο  Έλληνας πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης αναφερόμενος τόσο στο τουρισμό της όσο και στα προϊόντα που παράγει, ενώ κάλεσε τους παραβρισκόμενους να επισκεφθούν την Ελλάδα και το νησί μας.