«Η άμεση δημοκρατία» στο λόφο της Πνύκας

Εκδήλωση με θέμα «Η άμεση δημοκρατία», διοργανώνει την Τετάρτη το απόγευμα η νομαρχία Αθηνών, στο Λόφο της Πνύκας.

«Σήμερα, που τα πολιτικά συστήματα αναζητούν τρόπους να ανακτήσουν τη χαμένη τους αξιοπιστία, η άμεση δημοκρατία που μας δίδαξαν οι αρχαίοι Αθηναίοι πολιτικοί δείχνει το δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Οι πολίτες πρέπει να είμαστε ενεργοί και να συμμετέχουμε στις αποφάσεις που μας αφορούν», τόνισε ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και κάλεσε τους Αθηναίους πολίτες στην εκδήλωση, που έχει, όπως είπε, εκτός και ουσιαστικό χαρακτήρα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του νομάρχη Αθηνών, ενώ στη συνέχεια, ομιλίες θα εκφωνήσουν ομιλία ο πρόεδρος της Βουλής, δημήτρης Σιούφας, ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νικόλαος Κωνσταντόπουλος.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Αλέκα Παπαρήγα, Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Καρατζαφέρης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία Ο.Τ.Ε Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαγιαννόπουλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση