Γυμναστήρια χωρίς άδεια κλείνει η Νομαρχία Πειραιά - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back

Γυμναστήρια χωρίς άδεια κλείνει η Νομαρχία Πειραιά

Στο κλείσιμο τεσσάρων ιδιωτικών γυμναστηρίων και ενός ιδιωτικού γυμναστηρίου – γηπέδου ποδοσφαίρου (5Χ5) προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά, καθώς μετά από επιτόπια αυτοψία που διενήργησαν οι επόπτες της διεύθυνσης Αθλητισμού, διαπιστώθηκε ότι η άδεια λειτουργίας τους είχε λήξει.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

– Το ιδιωτικό γυμναστήριο του κ. Γκίκα Γεώργιου στον Πειραιά (Αγ. Ελευθερίου 74)

– Το ιδιωτικό γυμναστήριο με την επωνυμία Σαλαπά Σταυρούλα στη Νίκαια (Ευριπίδου 116)

– Το ιδιωτικό γυμναστήριο του κ. Χονδροματίδη Ελευθέριου στη Νίκαια (Π. Ράλλη & Αμυραδάκη 30)

– Το ιδιωτικό γυμναστήριο του κ. Καλαμίδα Ιωάννη στη Σαλαμίνα (Λ. Σαλαμίνας 145)

Παράλληλα, με απόφαση του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα διακόπτεται η λειτουργία και του ιδιωτικού – γυμναστηρίου – γηπέδου ποδοσφαίρου (5Χ5) του κ. Κούβαρη Μιχαήλ στον Πειραιά (Καραολή δημητρίου & Σοφιανοπούλου, πλησίον γηπέδου Καραϊσκάκη) το οποίο λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια λειτουργίας.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν ήδη ο εισαγγελέας και τα αρμόδια αστυνομικά τμήματα. Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές, μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης από τον νόμο άδειας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να κλείσουμε τους ιδιωτικούς αθλητικούς χώρους που δεν διαθέτουν άδειες, για να προστατεύσουμε τόσο τους συμπολίτες μας που πληρώνουν για να αθληθούν σ’ αυτούς. Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι στα θέματα που αφορούν στην υγεία και στην ασφάλεια των συμπολιτών μας, δεν χαριζόμαστε. Συστηματικά και αποφασιστικά, συνεχίζουμε τον αγώνα τόσο για την διασφάλιση της νομιμότητας της αγοράς, όσο και για την προστασία των καταναλωτών», δήλωσε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας. 

   δικαστική απόφαση ακυρώνει την απόφαση της Νομαρχίας για ένα από τα γυμναστήρια!

Πάντως μετά από αίτηση αναστολής στο Πρωτοδικείο Πειραιά και με προσωρινή διαταγή του τελευταίου το ιδιωτικό γυμναστήριο του κ. Καλαμίδα Ιωάννη στη Σαλαμίνα πέτυχε την αναστολή εκτέλεσής της απόφασης διακοπής λειτουργίας του. Παρόλο δε που η Νομαρχία Πειραιά προσέφυγε στη συνέχεια με αίτηση ανάκλησης κατά της προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείου, αυτή απερρίφθη με αποτέλεσμα υπάλληλοι της Νομαρχίας Πειραιά να προχωρήσουν στην αποσφράγισή του. Να σημειωθεί ότι η άδεια λειτουργίας του συγκεςκριμένου γυμναστηρίου είχε λήξει από τον Οκτώβριο του 2006.

Για την υπόθεση ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ενημέρωσε με επιστολή του τον Υπουργό δικαιοσύνης, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε ότι «ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως είναι δυνατόν να λειτουργεί χωρίς άδεια χώρος στον οποίο προσφεύγουν για άθληση συμπολίτες μας. δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τα κριτήρια μιας τέτοιας δικαστικής απόφασης, την οποία βεβαίως σεβόμενοι, ήδη εφαρμόσαμε. Θεωρούμε ωστόσο ότι δημιουργεί κακό προηγούμενο για κάθε επίδοξο παραβάτη. Αναρωτιόμαστε μάλιστα στην περίπτωση που, ο μη γένοιτο, συμβεί κάποιο ατύχημα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτό. Πάντως όχι η Νομαρχία Πειραιά», κατέληξε ο κ. Μίχας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!