Γιάννης Μίχας για δικαιωση εργαζομένων στον ΟΛΠ - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Γιάννης Μίχας για δικαιωση εργαζομένων στον ΟΛΠ

Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΟΛΠ κατά των συνδικαλιστικών ενώσεων του μεγάλου λιμανιού, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και των λιμενεργατών, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρώτη νίκη κατά της παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στους ιδιώτες ήλθε. Τα δικαστήρια του Πειραιά με την σημαντική σημερινή απόφασή τους δικαίωσαν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια. δικαίωσαν τους αγώνες μας για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του μεγάλου λιμανιού. Η απόφαση-κόλαφος των δικαστηρίων στέλνει ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και ΟΛΠ ότι ο τεμαχισμός και η εκποίηση του πιο κερδοφόρου κομματιού του λιμανιού του Πειραιά δεν θα περάσει, αφού ούτε με τα ΜΑΤ, ούτε με τα δακρυγόνα, ούτε με τον αποκλεισμό μελών του δ.Σ. από την συνεδρίαση του ΟΛΠ κατάφεραν να το πετύχουν. Αλλά ούτε και με την προσπάθειά τους για ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, προσπάθεια που έπεσε στο κενό. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους εργαζόμενους για να μην περάσει η εκποίηση του μεγάλου λιμανιού στους ιδιώτες, όπως επιδιώκει και μεθοδεύει η κυβέρνηση και ο ΟΛΠ. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη για την ανατροπή αυτών των επικίνδυνων και απαράδεκτων επιλογών για την εθνική οικονομία, τους εργαζόμενους και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!