Γιαννακίδης: Διεθνής κόμβος μεταφοράς αγαθών λιμάνια Αλεξανδρούπολης & Καβάλας - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Γιαννακίδης: Διεθνής κόμβος μεταφοράς αγαθών λιμάνια Αλεξανδρούπολης & Καβάλας

Τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας μπορούν και συντελούν στο να μεταβληθεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε ένα διεθνή κόμβο διαμετακόμισης αγαθών και προϊόντων. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση «Alexpo 2012», ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, σημειώνοντας παράλληλα πως καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζουν και οι κάθετοι οδικοί άξονες και φυσικά ο Σιδηρόδρομος.

Ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ απέδωσε τα εύσημα στο Επιμελητήριο Έβρου «που επέλεξε ν’ αναβαθμίσει την Εμπορική Έκθεση Αλεξανδρούπολης από ένα τοπικής εμβέλειας γεγονός σε μια διεθνούς απήχησης εκδήλωση διοργανώνοντας την Διεθνή Έκθεση “Alexpo 2012”» και σημείωσε: «Στηρίζουμε την εξωστρέφεια του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων, είμαστε βέβαιοι για την πολύ καλή ανταπόκριση που θα έχει στους εμπορικούς επισκέπτες της Ελλάδας και του εξωτερικού και δηλώνω πως θα είμαστε στο πλευρό του προέδρου και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου στην προσπάθειά τους για ν’ αναδειχθούν και να προβληθούν ευρύτερα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής».

«Δε μένουμε απαθείς στην κρίση»

Σχολιάζοντας την κρίση, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δε μένει απαθής στο γεγονός. «Η Περιφέρειά μας δεν μένει απαθής στην κρίση. «Προχωρούμε τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι το ΕΣΠΑ, και στηρίζουμε κάθε υγιή και διαυγή πρωτοβουλία που θα μας καταστήσει ανταγωνιστικούς δημιουργώντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας στους συμπολίτες μας».

Αναφερόμενος στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιφέρεια, επισήμανε τους τρεις πυλώνες που έχει επιλέξει για να κινηθεί:

● Η Περιφέρεια ως το κέντρο διαμετακόμισης, διακίνησης εμπορευμάτων.

● Η Περιφέρεια ως τόπος παροχής υπηρεσιών και τουριστικής ανάπτυξης

● Η Περιφέρεια ως το κέντρο μίας νέας αγροτικής ανάπτυξης

«Και στους τρεις πυλώνες μπορούμε να ενισχύσουμε τις συνεργασίες που αναπτύσσονται στον παραμεθόριο Έβρο με την Βουλγαρία και την Τουρκία. Έχουμε συναποφασίσει ως Περιφέρεια να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Και θα το πετύχουμε», κατέληξε ο Α. Γιαννακίδης.

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ
ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «ALEXPO 2012»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης τολμά ν’ αντιστέκεται στις Κασσάνδρες που βάφουν με μελανά χρώματα την αναπτυξιακή τροχιά της πατρίδας μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τις κρίσιμες ώρες που περνά. Η καρδιά της Περιφέρειάς μας χτυπάει για τέσσερις μέρες στην Αλεξανδρούπολη, το φυσικό σύνορο ειρήνης με δυο γειτονικές βαλκανικές χώρες και παράλληλα τη γέφυρα με τον πολιτισμό, το εμπόριο, την ενέργεια.

Αναγνωρίζω ότι στον Έβρο ειδικά οι νέοι μας αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα ανεργίας γι’ αυτό κι εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Ταξιδεύω στα χωριά όπου αποτυπώνεται η ερήμωση από τη νεολαία και το επιστημονικό δυναμικό κι αφουγκράζομαι την αγωνία αυτών που μένουν. Αυτός είναι ο λόγος που η «Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών» που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Έβρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών έρχεται ν’ ανατρέψει το κλίμα απογοήτευσης αναδεικνύοντας την αξιόλογη επιχειρηματική δράση των επιχειρηματιών του Νομού Έβρου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο Έβρου που επέλεξε ν’ αναβαθμίσει την Εμπορική Έκθεση Αλεξανδρούπολης από ένα τοπικής εμβέλειας γεγονός σε μια διεθνούς απήχησης εκδήλωση διοργανώνοντας την Διεθνή Έκθεση Alexpo 2012. Ήδη, η συμμετοχή Επιμελητηρίων ξένων χωρών μαρτυρά την πολύ καλή προετοιμασία που έχει γίνει από τους διοργανωτές στην κατεύθυνση διείσδυσης στην Βαλκανική ενδοχώρα.

Στηρίζουμε την εξωστρέφεια του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων, είμαστε βέβαιοι για την πολύ καλή ανταπόκριση που θα έχει στους εμπορικούς επισκέπτες της Ελλάδας και του εξωτερικού και δηλώνω πως θα είμαστε στο πλευρό του προέδρου και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου στην προσπάθειά τους για ν’ αναδειχθούν και να προβληθούν ευρύτερα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Γνωρίζοντας τα προϊόντα του Έβρου θεωρώ ότι έχουν την ποιότητα, την ταυτότητα και πλέον αποκτούν και τη δυναμική για να κατακτήσουν τις αγορές της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πιστεύει στον συλλογικό αγώνα και την προοπτική επανεκκίνησης της οικονομίας διαθέτοντας εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν πλεονεκτική περιοχή σε ολόκληρη την Βαλκανική.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μαζί μ’ αυτό της Καβάλας συντελούν στο να μεταβληθεί σε διεθνή κόμβο διαμετακόμισης αγαθών και προϊόντων χωρίς να παραβλέπουμε τον καθοριστικό ρόλο των κάθετων οδικών αξόνων και φυσικά τον σιδηρόδρομο.

Διαθέτει επίσης αξιόλογο και αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο επιδιώκουμε να παραμείνει στην περιοχή, όπως και την πολύτιμη τεχνογνωσία που παρέχουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Περιφέρειά μας δεν μένει απαθής στην κρίση. Προχωρούμε τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το ΕΣΠΑ και στηρίζουμε κάθε υγιή και διαυγή πρωτοβουλία που θα μας καταστήσει ανταγωνιστικούς δημιουργώντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας στους συμπολίτες μας.

Στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειάς μας έχουμε επιλέξει τρεις πυλώνες κι αυτοί είναι:

● Η Περιφέρεια ως το κέντρο διαμετακόμισης, διακίνησης εμπορευμάτων.

● Η Περιφέρεια ως τόπος παροχής υπηρεσιών και τουριστικής ανάπτυξης

● Η Περιφέρεια ως το κέντρο μίας νέας αγροτικής ανάπτυξης

Και στους τρεις πυλώνες μπορούμε να ενισχύσουμε τις συνεργασίες που αναπτύσσονται στον παραμεθόριο Έβρο με την Βουλγαρία και την Τουρκία. Έχουμε συναποφασίσει ως Περιφέρεια να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Και θα το πετύχουμε.

Καλή επιτυχία στην Διεθνή Έκθεση Alexpo 2012.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!