Για δεύτερη φορά δεν εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Για δεύτερη φορά δεν επιτεύχθηκε συναίνεση προκειμένου να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου δεν συγκέντρωσε καμία από τις δύο υποψηφιότητες τον απαιτούμενο αυξημένο αριθμό ψήφων, ενώ στη συζήτηση ανέβηκαν οι τόνοι.

Για τη θέση του περιφερειακού συμπαραστάτη υποβλήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο δύο υποψηφιότητες, του δικηγόρου Αθηνών Γιώργου Μπουλούκου, που υπηρέτησε τον θεσμό την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, Δημήτρη Κωστόγιαννη, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για υποψηφιότητα που προήλθε από τη ΓΣ του Δικηγορικού Συλλόγου.

Την υποψηφιότητα του κ. Μπουλούκου υποστήριξε ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης και η παράταξή του, μαζί με την παράταξη της «Ελληνικής Αυγής» του Δημήτρη Δολτσινιάδη. Η υποψηφιότητα του κ. Κωστόγιαννη υποστηρίχθηκε από τις παρατάξεις της μείζονος αντιπολίτευσης του Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος σημείωσε ότι τη στηρίζει γιατί είναι υποψηφιότητα επιστημονικού φορέα που εδρεύει η Περιφέρεια και ενός φορέα που έχει επιδείξει κοινωνική δράση. Επίσης, ο κ. Κωστόγιαννης υποστηρίχθηκε και από την παράταξη του Γιώργου Δέδε, ο οποίος μίλησε για επανεκκίνηση του θεσμού με νέα πρόσωπα, ενώ «λευκό» ψήφισε ο εκπρόσωπος της «Ανταρσίας στο Μοριά» και άκυρο η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη μυστική ψηφοφορία, ο κ. Μπουλούκος έλαβε 32 ψήφους και ο κ. Κωστόγιαννης 12, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί κανείς και εάν δεν υπάρξει ευρύτερη συναίνεση των παρατάξεων η θέση θα μείνει κενή, αφού, όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Μανώλης απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη, η συναίνεση πρέπει να επιδιώκεται από την περιφερειακή Αρχή. Επίσης, κάλεσε τον κ. Τατούλη να ζητήσει συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε στην προηγούμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για «οπαδική λειτουργία της αντιπολίτευσης που καμία σχέση δεν έχει με την πολιτική». Παράλληλα, επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης να επιχειρήσει, όπως είπε, να εκμεταλλευτεί πολιτικά την πρόταση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης για τη θέση του Συμπαραστάτη, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τον προσδιορίσει πολιτικά και κομματικά, όταν ο θεσμικός ρόλος του είναι τελείως διακριτός.

Επιπλέον, ο κ. Τατούλης ζήτησε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου να αποσύρει την υποψηφιότητά του, εξαίροντας ταυτόχρονα και την επαγγελματική υπόστασή του και τη διεκδικητική θεσμική λειτουργία του. Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι ο κ. Μπουλούκος, το διάστημα που υπηρέτησε τον θεσμό προσέφερε σημαντικό έργο, το οποίο, όπως σημείωσε, ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από τον αντίστοιχό του Συμπαραστάτη στην Περιφέρεια Αττικής.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΤΑΤΟΥΛΗΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!