«Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019»: Το Ν. Αιγαίο στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας
Για το Νότιο Αιγαίο, η γαστρονομία δεν είναι απλά τροφή. Αποτελεί τον πυρήνα της ευζωίας, είναι κοινωνικό και πολιτισμικό γεγονός. Είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής.
Το μεγάλο πλεονέκτημα του Νοτίου Αιγαίου είναι ότι κάθε ένα από τα 50 κατοικημένα νησιά του, διαθέτει τη δική του ξεχωριστή, μοναδική κουζίνα και τοπικά προϊόντα υψηλότατης ποιότητας και διατροφικής αξίας. Το γεγονός ότι οι ρίζες της αιγαιακής γαστρονομίας φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα και αποτελούν τη βάση της σύγχρονης ευρωπαϊκής κουζίνας, είναι ένα ακόμη μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για το Νότιο Αιγαίο.
Αυτός ο εξαιρετικός, μοναδικός γαστρονομικός πλούτος, χάρισε στην Περιφέρειά μας τη διάκριση της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019». Το Νότιο Αιγαίο βρήκε τη θέση του στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας και στέκεται πλέον ισάξια δίπλα στους μεγαλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης, όπως είναι η Λομβαρδία της Ιταλίας, η Καταλονία της Ισπανίας και άλλες. Είναι μεγάλο το όφελος από την διάκριση αυτή, όχι μόνο για το Νότιο Αιγαίο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.
Κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τη γαστρονομία του τόπου,των νησιών , και τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα, φέρνει πιο κοντά στον στόχο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , που είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές και η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό.
Προτεινόμενα άρθρα
17.04.2024 | 22:09
17.04.2024 | 21:04
17.04.2024 | 19:22