Γαλάζιος «εμφύλιος» για τις Θερμοπύλες (φωτο)

Για κρυφή ατζέντα κατηγορεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη , ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος στο ζήτημα της δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο hot spot των Θερμοπυλών .

Απαντώντας στη δήλωση του υπουργού οτι διατηρούσε για το θέμα του μεταναστευτικού συστηματική επικοινωνία τόσο με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό όσο και με τον δήμαρχο Λαμιέων , ο κ. Καραίσκος με ανακοινωσή του εγκαλεί τον υπουργό οτι »σχεδίαζε κρυφά χωρίς να ενημερώσει την Αυτοδιοίκηση ».

Η ανακοίνωση -απάντηση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραίσκου :

«Σε σχέση με τις διαρροές του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε:

«……Δεν θα  παρακολουθήσουμε τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου στα επικοινωνιακά του τερτίπια.

Έχουμε δώσει προ πολλού εξετάσεις τόσο για την υπεύθυνη στάση μας απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όσο και για την ευαισθησία μας και δεν του επιτρέπουμε την οποιοιδήποτε αιχμή.

Τίποτε δεν μπορεί να αναπληρώσει το γεγονός ότι σχεδίαζε στα κρυφά και χωρίς ποτέ να ενημερώσει την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν αποτυπωθεί από την πρώτη στιγμή γραπτά και έχουν κατατεθεί.

Οι θέσεις μας είναι συγκεκριμένες και κρυστάλλινες.

Έχουν τεθεί σε όλους τους τόνους και με κάθε τρόπο, αλλά κυρίως στο φως της μέρας και μπορούν να αποδειχθούν με αδιάσειστα στοιχεία, ανά πάσα στιγμή.

Οι Θερμοπύλες για μας είναι περισσότερο σημαντικές από οτιδήποτε και όφειλε να το έχει σεβαστεί.

Δυστυχώς πήγε να αιφνιδιάσει και απέτυχε.

Η αλήθεια θα λάμψει.

Είμαστε εδώ και περιμένουμε να ανακαλέσει άμεσα την λαθεμένη και ανεφάρμοστη απόφασή του……»

«Ο φίλος μου Νότης Μηταράκης λέει ψέματα για τη νέα δομή προσφύγων»

Σε δημόσια διάψευση των ισχυρισμών από πλευράς του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ότι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήταν εκείνοι που πρότειναν νέα δομή 1.500 ανθρώπων στην περιοχή των Θερμοπυλών προχώρησε το πρωί της Τρίτης  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο Φ. Σπανός δήλωσε κατηγορηματικά πως όχι μόνο δεν πρότειναν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κάτι τέτοιο αλλά ούτε καν γνώριζαν για το σχεδιασμό αυτό και δήλωσε απογοητευμένος από τη συμπεριφορά του Υπουργείου Μετανάστευσης και του υπουργού Ν. Μηταράκη ειδικότερα.

Επιπλέον αναρωτήθηκε πως γίνεται πριν λίγες μέρες ο υπουργός να θριαμβολογεί σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μείωση των εισροών προσφύγων και η αποκλιμάκωση αυτή σήμερα να συνάδει με το σχεδιασμό μιας νέας δομής στην περιοχή μας.

Για ΓΑΛΑΖΙΟ ΕΜΦΥΛΙΟ στην περιοχή κάνει σήμερα λόγο στο πρωτοσελιδό του ο ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ:

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!