Κυριακή
24
Σεπτέμβριος
Back

Γ. Χατζημάρκος: «Θέλουμε συνομιλητές για το μεταναστευτικό και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση»

Να μην γίνει η προεκλογική περίοδος αιτία να «παγώσουν» οι διαδικασίες που ήδη έχουν δρομολογηθεί, μετά από συνεννόηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την κυβέρνηση, για την ανακούφιση του μεταναστευτικού προβλήματος στα νησιά, ζητά ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, λόγω της οξύτητας του ζητήματος, που δεν επιτρέπει ούτε ώρα καθυστέρησης.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή, ότι θέλει συνομιλητές, στην κοινή προσπάθεια διαχείρισης του σοβαρότερου και μεγαλύτερου ζητήματος που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νησιά μας, ενός ζητήματος που θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την περιοχή μας, μαζί με όλα τα άλλα, και για τα επόμενα χρόνια».

Στις ενέργειες που έχουν συναποφασιστεί και θα πρέπει να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση, είναι και η προμήθεια δέκα ειδικών ηλεκτρονικών υπολογιστών Eurotag, οι οποίοι θα διατεθούν στα Σώματα Ασφαλείας για την ταυτοποίηση των μεταναστών. Ο προμήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών , οι οποίοι είναι υπό την εποπτεία της Interpol και της Frontex, θα γίνει με δαπάνη εξ ολοκλήρου της Περιφέρειας, μετά από συνεννόηση με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, με τον Διευθυντή Προστασίας Συνόρων και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών. Η διάθεσή τους στα νησιά που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα εισόδου παράτυπων μεταναστών, θα γίνει μετά από υπόδειξη των Αστυνομικών Αρχών, που έχουν πλήρη εικόνα των αναγκών που υπάρχουν.

Παράλληλα, πρέπει να υλοποιηθεί και η απόφαση ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας με προσωπικό, για να επιταχυνθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που ταυτοποιούντια ηλεκτρονικά, σε σχέση με τον αριθμό εκείνων που καταφθάνουν καθημερινά στα νησιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα από 7 έως 14 Αυγούστου έφτασαν στα νησιά της Δωδεκανήσου 21.000 πρόσφυγες και μετανάστες, όσοι δηλαδή μπήκαν στην χώρα καθ’ όλη την διάρκεια του 2014!

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!