γ-σγουρός-ο-πατούλης-αδυνατεί-να-δώσει-871731
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 19.07.2021 | 11:07

Γ. Σγουρός: Ο Πατούλης αδυνατεί να δώσει εξηγήσεις για το βόλεμα των ημετέρων

Γ. Σγουρός: Ο Πατούλης αδυνατεί να δώσει εξηγήσεις για το βόλεμα των ημετέρων

Σφοδρή επίθεση στον Γ. Πατούλη με αφορμή τις (μη) εξηγήσεις τους για την προσωπική του απόφαση να προσλάβει χωρίς διαγωνισμό και χωρίς αξιολόγηση στη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται  « στον κ. Πατούλη και στους άσχετους με την Περιφέρεια Αττικής άτυπους συνεργάτες του ότι επί θητείας Σγουρού δεν προβλεπόταν θέση Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας στον Οργανισμό της Περιφέρειας και κατά τούτο δεν ετίθετο καν ζήτημα κάλυψής της και μάλιστα με νέα πρόσληψη».

«Τα υποτιθέμενα «προβλήματα» συντονισμού της Νομικής Υπηρεσίας που «ανακάλυψε» ο κ. Πατούλης αποτελούν πρόσχημα για την τακτοποίηση ημετέρων σε θέσεις ευθύνης. Αν προβλεπόταν, μάλιστα, την εποχή εκείνη, η δυνατότητα τοποθέτησης Προϊσταμένου αυτή θα γινόταν, σε κάθε περίπτωση με αξιολόγηση και διαγωνιστική διαδικασία και όχι με μεθοδεύσεις και χρήση «παραθύρων» για την τακτοποίηση χωρίς διαγωνισμό ημετέρων -υποψηφίων ή μη συμβούλων της διοικούσας παράταξης- όπως επιχειρείται να γίνει σήμερα» αναφέρεται.

«Ο Γιάννης Σγουρός» τονίζεται στην ανακοίνωση « σε αντίθεση, με όσα υποκριτικά διατείνεται ο κ. Πατούλης είχε και έχει πλήρη και απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύνολο των δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας και βεβαίως ουδέποτε διανοήθηκε να αναθέσει, όπως έκανε προσφάτως ο κ. Πατούλης, σε εξωτερικό δικηγόρο της επιλογής του, με απευθείας ανάθεση, υποθέσεις της Περιφέρειας αντί της παχυλής αμοιβής των 300.000 ευρώ περιφρονώντας τους έμπειρους νομικούς της Περιφέρειας!! Πρόκειται για ανάθεση για την οποία η Διοίκηση της Περιφέρειας ελέγχεται σήμερα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως άλλωστε ελέγχεται και για άλλες απευθείας αναθέσεις- με πρόσχημα την πανδημία.

Και φυσικά ουδέποτε ο κ. Σγουρός διανοήθηκε να μπλοκάρει όπως έκανε ο κ. Πατούλης, επί ένα ολόκληρο χρόνο, τη διαγωνιστική διαδικασία για την κάλυψη των θέσεων δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας, με σκοπό την εξασφάλιση της δυνατότητας τακτοποίησης, χωρίς διαγωνισμό, δικηγόρου της επιλογής του»