Γ. Σγουρός: Αντιδημοκρατική εκτροπή στην εκλογή Προεδρείου & Οικονομικής Επιτροπής

Ο Γ. Σγουρός, επικεφαλής της ΑΑΑ στην Π. Αττικής, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η διοίκηση Πατούλη φθάνοντας στο απόγειο του θράσους, επιλέγει αυθαίρετα, -για τις εκλογές Προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, την Κυριακή 9 Ιανουαρίου-, μια διαδικασία απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και ανερμάτιστη που ευτελίζει για μια ακόμη φορά το μεγαλύτερο Περιφερειακό Συμβούλιο της χώρας και τους 101 Περιφερειακούς Συμβούλους, αδιαφορώντας για το ότι η διαδικασία πάσχει ακόμη και από ακυρότητα.

Ενώ ο νόμος αλλά και η σχετική εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργείου υποδεικνύει «δια ζώσης» την συγκεκριμένη συνεδρίαση, με μυστική ψηφοφορία και ενώ η δημοκρατική ευθύνη επιβάλλει τον σεβασμό της λαϊκής ετυμηγορίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές και διαδικασίες, η διοίκηση Πατούλη, παραφράζοντας κατά το δοκούν ακόμη και τις δημοκρατικά απαράδεκτες δολιχοδρομίες του Υπουργείου Εσωτερικών, γράφει τα πάντα στα… παλιά της υποδήματα.

Επιλέγει αυθαίρετα, να διεξαγάγει μεικτή συνεδρίαση -διαδικτυακά για το Προεδρείο και με ψηφοφορία δια ζώσης για την Οικονομική Επιτροπή!

Με ανακοίνωση του μάλιστα προς τα ΜΜΕ, το Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Αττικής αναφέρει ότι οι εκλογές (συνεδρίαση και ψηφοφορίες)… θα γίνουν διαδικτυακά. Δηλαδή, αντίθετα και με αυτήν ακόμη την εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργείου αλλά και με τις ανερμάτιστες επιλογές της Περιφερειακής Διοίκησης. Απόλυτο αλαλούμ!

Η διοίκηση Πατούλη, επιλέγει αυθαίρετα και κόντρα στα πρωτόκολλα για τον covid 19, να γίνουν οι ψηφοφορίες σε μικρή και υγειονομικά ακατάλληλη αίθουσα του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας, όπου οι Περιφερειακοί σύμβουλοι καλούνται ανά ομάδες για να ψηφίσουν…όποια ώρα μπορέσουν να φτάσουν εκεί, αφού προηγουμένως θα έχουν συμμετάσχει σε διαδικτυακή «συνεδρίαση» από τα σπίτια τους.

Ενώ γνώριζαν εδώ και μήνες τη διενέργεια αυτής της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, συνειδητά δεν φρόντισαν να βρουν κατάλληλο χώρο για τη συνεδρίαση και επέλεξαν αυθαίρετα, να απορρίψουν όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης να γίνει δια ζώσης η συνεδρίαση και οι ψηφοφορίες σε κατάλληλο χώρο με όλα τα υγειονομικά μέτρα -όπως έκαναν σε δεκάδες εκδηλώσεις που οργάνωσαν το τελευταίο δίμηνο. (Βλέπε ξενοδοχείο Χίλτον, με 300 άτομα!)

Ως προς την κατανομή των εδρών στην Οικονομική Επιτροπή και την καθαρή κλοπή μιας έδρας από την παράταξή μας, είναι ξεκάθαρη σε όλους η πολιτική σκοπιμότητα και η θεσμική εκτροπή.

Καταγγέλλουμε στους πολίτες της Αττικής τις συνεχιζόμενες δολιχοδρομίες του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών και τις αυθαιρεσίες της Περιφερειακής διοίκησης Πατούλη, που δεν τιμούν τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ευτελίζουν τους αιρετούς Περιφερειακούς Συμβούλους, χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς σεβασμό στην δημοκρατική νομιμότητα, στο όνομα της οποίας τους καλούμε, έστω την τελευταία στιγμή, να πράξουν τα ορθά, που επιβάλλονται από τον θεσμικό τους ρόλο».

Comments are closed.


Recent Posts

ΕΟΔΥ: Rapid tests Covid σε 37 σημεία σήμερα Σάββατο

Κινητές Ομάδες Υγείας σε 37 σημεία ανά τη χώρα θα έχει σήμερα, Σάββατο, ο ΕΟΔΥ, για δωρεάν rapid tests Covid-19.…

8 λεπτά ago

Ουκρανία: Μπορεί να χρειαστεί να υποχωρήσουμε από το Λουγκάνσκ

Ο κυβερνήτης της ανατολικής επαρχίας Λουγκάνσκ στην Ουκρανία, η οποία σχεδόν έχει περιέλθει πλήρως στον έλεγχο της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα…

5 ώρες ago

Ρωσία: Κυρώσεις σε βουλευτές που απαίτησαν «αποχώρηση των στρατευμάτων» από Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της τοπικής συνέλευσης στην περιφέρεια Πριμόριε, στη Ρωσία, κομμουνιστές βουλευτές ζήτησαν σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου, να…

7 ώρες ago

Οικονόμου: Τελικά ο Τσίπρας είναι με τη βιβλιοθήκη ή με τη βαριοπούλα;

«Αντί να πετάει την μπάλα στην εξέδρα ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει: είναι με τη βιβλιοθήκη ή με τη…

8 ώρες ago

Χρ. Παππούς: Εκτός Δ. Φυλής οι νέες εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων

Εκτός του χώρου διαχείρισης των απορριμμάτων της Φυλής (ΟΕΔΑ Φυλής) θα βρίσκονται, σύμφωνα με το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των…

8 ώρες ago

Champions League-τελικός: Εισιτήρια στη «μαύρη αγορά»- Πόσο κοστίζουν

«Τρελές» τιμές στη «μαύρη αγορά» των εισιτηρίων για τον αυριανό (28/5) τελικό του Champions League στο «Stade de France», ανάμεσα…

8 ώρες ago